Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı ardından yazılı açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YİK (Yüksek İstişare Kurulu) toplantısının akabinde gerçekleştirdiği açıklamada, "Soykırım iftirasını savunanlara karşı, gerçekleri savunacağız." dedi.

GÜNDEM 22.04.2021, 18:13 23.04.2021, 10:24
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı ardından yazılı açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, YİK toplantısına iştirak etti.

YİK üyeleri, ülkemiz için tarihi öneme sahip yeni anayasanın imkanlar dahilindeki en geniş uzlaşıyla hazırlanması gerektiği görüşünü vurguladı.

Sivil anayasa vurgusu

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını darbe anayasasıyla değil, milletin kararıyla sivil ve yeni bir anayasa ile karşılamak istediklerini dile getirdi. 

Sözde Ermeni soykırımı iddiaları

Erdoğan, sözde Ermeni soykırımı iftiralarına ve siyasi hesaplarla bu iftiraya ortaya atanlara karşı gerçekleri savunmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Toplantının sonrasında gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanlığı YİK toplantısı, bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılmıştır.

Toplantının hemen başında Kurul üyeleri, yaşamını yitiren eski TBMM Başkanı ve Başbakan, YİK üyesi Yıldırım Akbulut’a Allah’tan rahmet temenni etmişlerdir.

Yeni anayasa vurgusu

Sivil ve yeni bir anayasanın milletimizin beklentisi ve Türkiye'nin ihtiyacı olduğuna işaret eden Kurul üyeleri, ülkemiz için tarihi bir öneme sahip yeni anayasanın Türkiye'nin birliğini, istikrarını, gücünü, kazanımlarını, güvenliğini pekiştirecek bir kapsamda ve imkanlar dahilindeki en geniş uzlaşı süreci ile hazırlanması üzerine düşüncelerini ifade etmişlerdir. 

Demokrasimizi hazmetmekte zorlanan anti-demokratik fikir temsilcilerinin çeşitli sıfatlarla kendilerini hâlâ gösterebildiğini dile getiren Kurul üyeleri, ülkemizin 2002 yılı sonrası yaşadığı demokratikleşme adımlarının önemine vurgu yaparak, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde vatandaşların siyasi iradesine nasıl sahip çıktığını herkese gösterdiğini, vesayet ve darbe heveslilerinin bundan sonra kesinlikle umduklarını bulamayacağını belirtmişlerdir.

"Türkiye'nin ilerleyişini durduramayacaklar"

Sayın Cumhurbaşkanımız, YİK toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını darbe anayasasıyla değil, milletin kararıyla sivil ve yeni bir anayasa ile karşılamak istediklerini dile getirmiş; Türkiye'nin gereksinimlerine, milletimizin beklentilerine uygun yeni anayasa faaliyetleri için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetmiştir.

Milli iradeye arka çıkarak demokrasi düşmanı her çeşit söylem ve girişimle kararlı bir şekilde mücadele edeceklerine vurgu yapan Sayın Cumhurbaşkanımız, ülkemizin durdurulamaz ilerleyişinin hiçbir şekilde engellenemeyeceğini ifade etmiştir."

Yorumlar (0)