Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden veri sızıntısı iddiaları hakkında açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı, ‘e-Devlet Kapısı Veri Sızıntısı İddiaları’ ile ilgili, “Yapılan ayrıntılı kontrollerde e-Devlet Kapısı alt yapısında veri sızıntısına rastlanmamıştır” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 13.04.2022, 09:52
Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden veri sızıntısı iddiaları hakkında açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı, ‘e-Devlet Kapısı Veri Sızıntısı İddiaları’na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 

“Veri sızıntısı yok!”

Yapılan ayrıntılı kontrollerde, e-Devlet Kapısı sisteminde herhangi bir veri sızıntısına rastlanmadığı ifade edilen açıklamada, “12.04.2022 tarihinde gündem olan e-Devlet Kapısı veri sızıntısı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıntılı kontroller sonucunda e-Devlet Kapısı sisteminde herhangi bir veri sızıntısına rastlanmamıştır. e-Devlet, vatandaşlarımıza ilişkin nüfus, biyometri, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı görseli, aile, çalışma, eğitim, ya da sağlık verisi işlemleri tutmamaktadır; bu verileri tutan kanala erişim sağlayan bir kapı niteliğindedir” sözlerine yer verildi. 

Servis edilmiş olan sahte Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı resimlerinin, kamuoyu tarafından bilinen bilgiler kullanılarak sahte kimlik kartı uygulamaları aracılığıyla üretildiği anlaşıldığı belirtilen açıklamada şu sözler kullanıldı: 

“Siber güvenliğin ana teması olan bireye ilişkin alınabilecek önlemler, ulusal siber güvenliğimizin esasını oluşturmaktadır. Dijital sistemleri kullanırken veri mahremiyeti ile cihaz ve parola güvenliği meselelerinde bireyler tarafından alınacak tedbirler, en etkin koruma ve güvenlik yöntemidir. Bireylere ilişkin siber güvenlik farkındalığı ve dijital altyapımızın güvenliği çalışmalarını bütün kurumlarımız, iş birliği içinde faaliyet yürütmektedir.”

Yorumlar (0)