Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Miçotakis’e tepki

Çekya’nın başkenti Prag’da, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile tartışma yaşadığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Bana laf yetiştirmeye kalktı, ben ona cevap verir miyim?” dedi.

GÜNDEM 07.10.2022, 16:28 08.10.2022, 12:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Miçotakis’e tepki

Cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çekya’da Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise gerginlik yaşadığı iddialarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Özellikle Yunan basınında yer alan iddialara yönelik görüşlerini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Miçotakis protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Ben gerekli konuşmamı yaptım, masama geçtim. Programda kendisine ait bir konuşma olmamasına rağmen bana laf yetiştirmeye kalktı. Ben ona cevap verir miyim? Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı böyle bir seviyeye düşer mi?” şeklinde konuştu. 

“Putin, arabuluculuğumuz sebebiyle teşekkür etti”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Putin’in doğum yıldönümü. Onu tebrik etmek istedim. Ayrıca devam eden sürece ilişkin, arabuluculuğumuz sebebiyle teşekkürlerini iletti. İkili ilişkilerimizdeki son durumu ele almak için birkaç gün içerisinde detaylı bir görüşme yapabilirsek iyi olur. Sayın Putin’in Asya görüşmelerine gelme durumu olursa bu toplantımızı yapabiliriz. İlerleyen süreçte bazı temaslarımız olacak” ifadelerini kullandı. 

ABD’ye F-16 mesajı

ABD ile devam eden F-16 görüşmeleri için de ayrı bir parantez açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun dünyada çeşitli alternatifleri var. Bizim ‘Patriot’ ihtiyacımız karşılanmayınca nasıl S-400’lere yöneldiysek, aynı şekilde F-16 ihtiyacımız da karşılanmazsa adım atabileceğimiz birçok ülke var” dedi. 

Yorumlar (0)