“Bir gece ansızın gelebiliriz” demişti! Erdoğan, Yunan basınında

Prag’da düzenlenen liderler zirvesinde “kararlılık mesajı” veren Erdoğan'ın sözleri, birçok kesimde konuşulmaya başladı. Yunan gazeteleri, Erdoğan’ın ifadelerinin ardından, "Yunanistan, Avrupa toprakları üzerinden tehdit edildi." şeklinde haberler yayınladı.

GÜNDEM 07.10.2022, 09:44 08.10.2022, 08:42
“Bir gece ansızın gelebiliriz” demişti! Erdoğan, Yunan basınında

Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) görüşmelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım sağladı. Burada sağlanan temaslarının sonrasında basın toplantısı gerçekleştiren Erdoğan'a, bir Yunan gazetecinin sormuş olduğu soru ve aldığı cevap gündeme oturdu.

Yunan basınında gündem olan Erdoğan’ın yanıtı

Yunan basın mensubunun, "Bir gece ansızın gelebiliriz’ şeklinde konuşarak saldırmayı mı kast ediyorsunuz, net bir şekilde yanıt verebilir misiniz?" sorusuna Erdoğan, "Aslında konuyu sen anlamışsın." diyerek cevap verdi.

Bu sözlerin ardından Yunanistan basını gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir numaraya yükseldi.

“Yunanistan, Avrupa toprakları üzerinden tehdit edildi”

Ethnos gazetesi tarafından yapılan haberde, "Erdoğan: Yunanistan'a diyecek bir lafımız bulunmuyor, bir gece ansızın gelebiliriz" başlığını attı.

Haberin detaylarında ise, " Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa toprakları üzerinden Yunanistan’ı tehdit etti. Prag’da düzenlenen AB zirvesinde Avrupalı liderlerin gözü önünde ülkemize karşı ‘bir gece ansızın geliriz’ söylemini yeniden dile getirdi." denildi.

“Atina’da Erdoğan’ın mesajını anladı”

ERT Televizyon kanalı ise, "Prag’da bulunan Erdoğan, buradan Yunanistan'a saldırıda bulundu." diye durumu ifade etti.

Yunan idaresi ile görüşecek bir konusunun olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bu tutumu haberin detaylarında aktarıldı.

“Yunanistan’la konuşacak bir şey yok”

Basın mensupları ile soru-cevap kısmında Erdoğan'ın, "Tüm siyasetleri bir yalan üstünde ilerliyor, hiçbir zaman dürüst olmadılar. Yunanistan ile konuşacak bir şey yok." Söylemlerine vurgu yapıldı.

Haberin ayrıntılarında, "Erdoğan, Atina'nın Ankara tarafından 'bir gece ansızın gelebiliriz" kullandığı ifadesini anladığını dile getirdi." denildi.

Yorumlar (0)