Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST'te: "Büyüyen Türkiye'nin yükselişine şahit oluyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün burada sadece milli teknoloji hamlemizin hepsi gurur kaynağımız olan ürünlerini görmüyoruz. Aynı zamanda büyüyen, güçlenen, sınırları aşan, özgüven ve iddia sahibi Türkiye'nin yükselişine de şahit oluyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 29.09.2023, 14:40 29.09.2023, 15:10 Hanife
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST'te: "Büyüyen Türkiye'nin yükselişine şahit oluyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Buradan tüm İzmir'i, İzmirli kardeşlerimin her birini özellikle İzmir'in çalışkan, vizyoner ve vefalı gençlerini sevgiyle selamlıyorum. Neşet Ertaş bakınız İzmir'i nasıl anlatıyor; Gezdim tüm dünyayı, gördüm güzel İzmir sana geldim Biz de Hindistan'dan ABD'ye dünyanın dört bir yanında ülkemizi temsil ettikten sonra İzmir'e geldik. İzmirli gençlerimizle kucaklaşmaya geldik. Milli teknolojimizin hamlesi sembolü TEKNOFEST vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. “

“Bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın heyecanı içindeyiz. Tarihimizin bu dönüm noktasını anlamına ve önemine uygun bir şekilde kutlamanın gayretindeyiz. Geniş bir alana yayılan çeşitli etkinliklerle cumhuriyetimizin bir asırlık serencamını gençlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. TEKNOFEST de bunlardan birisidir. TEKNOFEST coşkusundan TEKNOFEST'in şu muhteşem atmosferinden mümkün olduğu kadar fazla sayıda gencimizi istifade ettirelim istiyoruz. Bu amaçla tek bir il yerine TEKNOFEST'i üç ilimizde tertipleyelim dedik.”

"İstanbul Teknofest Kendi Rekorunu Kırdı"

“TEKNOFEST İstanbul 2 milyon 247 bin ziyaretçi ile kendi rekorunu kırmıştır. Türkiye'nin savunma sanayii hamlelerinin siyasi sebeplerle hedef alındığı bir dönemde 2 milyonu aşkın gencimiz TEKNOFEST'e sahip çıktı. Bugün de TEKNOFEST 2023'ün son durağı olan güzel İzmir'deyiz. TEKNOFEST'in şehrimize, ülkemize, milletimize bilhassa siz sevgili gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. “

“Gelin dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni tecrübe etme imkanını kaçırmayın. Teknolojiye ilgi duyan tanıdıklarınızı teşvik edin. Bir yolunu bulup buradaki vizyonu, ufku, başarıyı mutlaka yerinde görün.”

Teknofest İzmir'e 330 bin ziyaretçi

“Şu ana kadar 330 bin ziyaretçiyi ağırlayan festivalin, her açıdan İzmir'e ve Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına layık bir etkinlik olacağına inanıyorum.”

‘Koltuk kavgalarına yalnızca bir günlük TEKNOFEST molası versinler’

“İleri teknolojiyi ülkemiz yerine on bin kilometre uzakta arayanları da buraya davet ediyoruz. Bitip tükenmeyen koltuk kavgalarına yalnızca bir günlük TEKNOFEST molası vermeleri kendileri adına büyük kazanç olacaktır.”

“Bugün burada sadece milli teknoloji hamlemizin hepsi gurur kaynağımız olan ürünlerini görmüyoruz. Aynı zamanda büyüyen, güçlenen, sınırları aşan, özgüven ve iddia sahibi Türkiye'nin yükselişine de şahit oluyoruz. “

“Çiğli Hava Üssü'nde Kızılelma, Akıncı, Anka, Hürjet, TB2, TB3, Gökbey, Atak ile birlikte mücadele var, gayret var, sabır, azim, cesaret var. Burada zorluklar karşısında yıkılmayan güçlü bir irade var. Başarmaya sevdalı yürekler var. Burada ayağına vurulan asırlık zincirleri parçalayan Türk milleti var. Türkiye Yüzyılı'nın gönülleri aydınlatan ışığı var.

Burada on yıllardır hasretle beklediğimiz kardan aydınlığın muştusu var. Yapamazsınız diyenlere inat yaparız diyen, nice hayali kısa sürede gerçeğe dönüştüren, fikir-yürek ve alın teriyle büyük bir başarı hikayesi yazan TEKNOFEST gençliğine teşekkür ediyorum. “

“Hiç kimseyi ötekileştirmedik"

“Hangi görüşe, kökene, hayat tarzına sahip olursa olsun, bu ülkenin gençleri ile iftihat ettim.

Hiç kimseyi kılık kıyafeti, inancı dolayısıyla ötekileştirmedik. Dayatmacı, baskıcı, yasakçı değil, tüm vatandaşlarımızla birlikte gençlerimizin özgürlük alanlarını genişletenlerden olduk. Ne yapıyorsak sizin istikbaliniz için yapıyoruz.

İçeride ve dışarıda verdiğimiz tüm mücadelelerin amacı size daha güçlü bir Türkiye teslim etmektir.”

Karabağ Mesajı

“Açtığımız gedikten gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliğinin ayak seslerini içimizdeki gafiller duymasa da tüm dünya duyuyor, biliyor.

Yaklaşık 30 yıllık işgalin ardından özgürlüğe kavuşan Karabağ'da 30 sene sonra evlerine dönen muhacirler sizin için dua ediyor.

Sizlerin başarıları gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize cesaret aşılıyor.”

225 milyar lira kamu yatırımı

“İzmir'e yaptığımız kamu yatırımları 225 milyar liradır. Uzmanlaşmayı teşvik etmek gayesiyle 12 bin öğrenciyi lisans üstü eğitim yapmak için yurt dışına gönderdik. Saatler sürece nice işe, yatırıma, reforma imza attık.

Hizmet çıtamızı sürekli yukarı taşıdık. Gençlerimize olan sözlerimizi tek tek yerine getiriyoruz. Aile ve Gençlik Bankası ile ilgili kanun teklifini Meclis'e sunacağız.

Depremin ekonomimize yüklediği 105 milyar dolarlık zarara rağmen gençlerimize mahcup olmamak için elimizden geleni yaptık.

Seçim döneminde vadettiğimiz vergisiz telefon ve bilgisayar ile aylık 10 GB internet sözümüzü tutuyoruz.”

Kılıçdaroğlu'na eleştiri

“Başkaları ne yaparsa yapsın, biz sizin için koşturmaya devam edeceğiz. Seçim döneminde gençlerin demokrat dedesi maskesi takanların söz konusu koltuk olunca nasıl faşizan hale geldiklerini görüyoruz.

Birileri hala akıl almaz iddialarla karalama kampanyalarını sürdürse de Togg'un üretimi artarak devam ediyor. Geçen haftaki ABD ziyaretimizde rekabet iyidir diyerek Tesla'yı da ülkemizde yatırım yapmaya devam ettik.

KIZILELMA ile ilgili testleri hızla tamamlıyoruz. KAAN ismini verdiğimiz milli muhalif uçağımızın tanıtımını yaptık.

Savunma sanayii hamleleriyle ihracatımız da katlanarak artıyor. Hedefimiz 6 milyar dolar aşmaktır.”

"Biz artık sizin zamanınızın misafirleriyiz.”

“TEKNOFEST gençliğinin ayak seslerini gafiller duymasa da tüm dünya biliyor, duyuyor.”

“40 yılı aşkın süredir siyasetin içindeyiz. Kimseyi bugüne kadar ötekileştirmedik. Gençlerimizin özgürlükçü alanlarını genişletenlerden olduk.”

“Ne yapıyorsak, sizin için sizin istikbaliniz için yapıyoruz. Biz artık sizin zamanınızın misafirleriyiz.”

Yorumlar (0)