Cumhurbaşkanı Erdoğan sert konuştu: Bu acizliktir, korkaklıktır

Riyad'da düzenlenen Gazze Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalıcı ateşkes çağrısı yaparak Gazze'deki katliamlara sessiz kalan Batı'yı "aciz" ve "korkak" olmakla eleştirdi.

GÜNDEM 11.11.2023, 16:07 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan sert konuştu: Bu acizliktir, korkaklıktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Riyad’da İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nde hitap etti. Toplantının Filistinli kardeşlerimizle birlikte tüm İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü zirvede İslam alemi olarak Filistin halkı ile dayanışmayı çok net biçimde göstermiş olduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Verdiğimiz bu dayanışma mesajını alacağımız ve uygulamaya koyacağımız kararlarla perçinleyeceğiz” dedi.

Görülmemiş barbarlıkla karşı karşıyayız

7 Ekim'den bu yana Gazze ve Ramallah'a yaşananların tarif etmeye kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanelerin, ibadethanelerin, okulların, mülteci kamplarının, ambulansların bombalandığı güvenli denilen bölgelere göç eden sivillerin katledildiği tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıya kalındığının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hastane koridorlarında masum bedenleri sıra sıra dizilen çocuklar, sevip koklayamadıkları evlatlarına sarılarak can veren analar, enkaz yığınına dönen binalarda elleriyle aile fertlerini arayan babalar hasılı doğrudan sivilleri hedef alan saldırılarda yitip giden hayatlar tam 36 gündür süregiden vahşetin birer şahididir” ifadelerini kullandı.

Batılı ülkelerin sessizliği utanç verici

“İsrail yönetimi bir çoğumuzun doğru bulmadığı 7 Ekim hadisesinin intikamını Gazzeli bebeklerden, Filistinli masum çocuklar ve kadınlardan çıkarmaktadır.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatanlarını savunan Hamaslı direnişçiler ile işgalcileri aynı kefeye koymalarının mümkün olmadığını belirtti. İsrailli güçlerin ve işgalci yerleşimcilerin saldırılarından Batı Şeria'daki vatandaşlarında olumsuz etkilendiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler'e göre Gazze ve Ramallah'ta katledilen 12 bine yakın Filistinlinin yüzde 73'ünü kadın ve çocukların oluştuğunu vurguladı. Bu cinnet halinin savunulabilir veya maruz gösterilebilir hiç bir tarafı olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, insan hak ve hürriyetlerini dilinden düşürmeyen Batılı ülkelerin Filistin'de süregiden katliamlar karşısında sessizliğe bürünmelerinin utanç verici olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze'de 12 bine yakın insan ölmüş, Gazze'nin neredeyse tamamı yıkılmış ama bu ülkeler İsrail'e ateşkes çağrısı dahi yapmıyor, yapamıyor” şeklinde konuştu.

Gazze'de insanlar ölüyor, kılları kıpırdamıyor

Yaklaşık 20 bin kişinin öldüğü şarl epto olayında dünyanın devlet ve hükümet başkanları Paris'te yürüyüş yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 bini aşkın Gazze'de insanların öldüğünü ama onların hiç birinin kılının kıpırdamadığını söyledi. “Bu sadece acizlik değil, aynı zamanda korkaklıktır, vicdansızlıktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, zulüm karşısında susanların da en az zalimler kadar akan kana ortak olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika ve Batılı ülkeler güya savunuculuğunu yaptıkları değerleri İsrail yönetiminin ihtiraslarına kurban etmişlerdir” dedi.

Yorumlar (0)