Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayisinde çığır açacağız, dünyanın huzuru kaçacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IDEF'23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'nde konuşma yaptı. Savunma sanayi alanındaki gelişmelere dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayisinde çığır açan ve sektöre yön veren, ileri teknolojiye sahip yeni ürünler ile bütün dünyanın huzuruna çıkacağız" şeklinde konuştu.

GÜNDEM 28.07.2023, 15:37
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayisinde çığır açacağız, dünyanın huzuru kaçacak

IDEF'23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Savunma sanayi alanında aldığımız mesafe, bizim hem ilham kaynağımız hem referansımız hem de neleri yapabileceğimizin açık müjdecisidir" şeklinde konuştu.

Savunma sanayisi alanında belli bir aşamaya gelen projelere hız vereceklerini vurgulayan Erdoğan, "Sektörün ihtiyaçlarını tespit ederek, özgün çözümler geliştireceğiz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2002’de savunma sektöründe yalnızca 57 firmamız faaliyet yürütüyorken, bugün bu sayı ne kadar oldu biliyor musunuz? Toplam 2 bin 500 oldu" şeklinde konuştu.

‘‘Milli Muharip Uçağı KAAN'ı bu yıl havada göreceğiz’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3 ay önce hangardan çıkardığımız Milli Muharip Uçağı KAAN'ı inşallah bu sene sonunda havada da göreceğiz" ifadelerini kullandı.

‘‘Kabiliyet ve yeteneklerimizi kardeş ve dost ülkelerle paylaşacağız’’

Savunma sanayi alanındaki kabiliyet ve yeteneklerin kardeş ve dost ülkelerle paylaşılmaya devam edeceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güvenlik gibi hayati bir meselenin devletler arasında bir baskı ve tehdit unsuru olarak kullanılması asla doğru değildir" dedi.

Konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönem içinde hedefimizi, ihracatın artırılması ile birlikte savunma sanayi ekosistemimizin güçlendirilmesi olarak planladık" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)