Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus lider Putin ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bugün telefon görüşmesi yaptı. İki ülkenin lideri, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yanında Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak kaydıyla bölgesel konuları da masaya yatırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK/YPG’nin Türkiye’ye ve Suriyeli sivil vatandaşlara yönelik saldırılarının devam ettiğine dikkat çekti. Erdoğan, bu bölgelerin daha güvenli duruma getirilmesinin zorunluluk olduğunu ifade etti.

GÜNDEM 30.05.2022, 17:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus lider Putin ile görüştü!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yanında Ukrayna-Rusya savaşı ve bölgesel konular da ele alındı.

Erdoğan: ‘‘Rusya ile Ukrayna arasındaki barış zemini yeniden oluşturulacak’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile gerçekleştirdiği görüşmede Rusya ve Ukrayna arasındaki barış zemininin yeniden en kısa sürede oluşturulacağına, savaşın negatif etkilerinin en aza indirileceğine ve güven inşa edecek yeni adımlara ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

‘‘İstanbul’da Rusya, Ukrayna ve BM’yi bir araya getirmeye hazırız’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede her iki ülke tarafından ilke mutabakatının sağlanması durumunda, İstanbul’da Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletlerle bir araya gelmeye hazır olduklarını, olası bir gözlem mekanizmasında ise rol üstlenebileceklerini dile getirdi.

Erdoğan: ‘‘Bölgelerin daha güvenli duruma getirilmesinin zorunludur’’

Terör örgütü PKK/YPG’nin Türkiye’ye ve Suriyeli sivil vatandaşlara yönelik saldırılarının devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 Ekim ayında mutabakatta bulunan Türkiye sınırından itibaren 30 kilometre derinliğe sahip terörden arındırılmış bir bölgenin oluşturulamadığını ve bu bölgelerin daha güvenli duruma getirilmesinin zorunluluk olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)