Konya’da rezidansta işkence davasının sebebi estetik çıktı

Konya’da bir rezidansta gerçekleştirilen işkence hakkında ilk duruşma görüldü. 37 sene hapis istemiyle yargılanan sanıklar, Merve K.’nin estetik operasyon hakkında söylediklerine sinirlendiklerini ve o yüzden işkence yaptıklarını kabul etti. Merve K. ise kendisine şiddet uygulayan iki kadından şikayetçi olduk ancak eski erkek arkadaşı olan Murat Demirci’nin baskısı altında olduğunu bu sebeple Demirci’den şikayetçi olmayacağını sözlerine ekledi.

YAŞAM 30.05.2022, 18:10 30.05.2022, 18:18
Konya’da rezidansta işkence davasının sebebi estetik çıktı

Konya’da 8 Nisan’da bir rezidansta gerçekleşen olayda iddiaya göre Merve K. isimli bir kadın, eski sevgilisi Murat Demirci’nin kendisine gönderdiği adrese gitti. Merve K. burada eski erkek arkadaşı Murat Demirci, onun şimdiki nişanlısı Sara Demir ve arkadaşları Tuğba Demirci ile karşılaştı. O sırada Sara Demir ile Tuğba Demirci, Merve K.’ye işkence uygulamaya, saçlarını ve kıyafetlerini kesmeye, yüzünde sigara söndürmeye başladı. Bu işkencenin sebebi ise Murat Demirci ile Merve K.’nın geçmişte yaşadığı ilişki olduğu öğrenildi.

37’şer sene hapis isteniyor

Merve K.’nin şikayeti üzerine Murat Demirci, Sara Demir ve Tuğba Demirci gözaltına alındılar; çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar. İddianamede, şahıslar hakkında 37’şer sene hapis istendi. Davanın ilk duruşması ise bugün gerçekleştirildi. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada taraflar ve avukatları hazır bulundu. Taraflar, duruşmanın gizli olarak görülmesini istediyse de bu, oy birliğiyle reddedildi.



“Kadın olsaydın da sahip çıksaydın”

Tuğba Demirci’nin iddialarına göre Merve ve Sara, Murat Demirci için kavga etmeye başladı. “Kadın olsaydın da Murat’a sahip çıksaydın.” gibi sözlerin havada uçuştuğu tartışmada Merve’nin kendisine estetikli ve çirkin olduğunu dile getirdiğini ifade eden Tuğba Demirci, makası eline alarak Merve’nin saçlarını kesmeye başladığını aktardı. O sırada saçını keserken elbisesinin de kesildiğini kaydeden Tuğba, kimseyi zorla alıkoymadıklarını ifade etti.

“Kavganın tüm sebebi estetik”

Tuğba Demirci ile Sara Demir Merve K.’dan özür diledi. Sara Demirci, Merve K.’nin kendi rızasıyla eve geldiğini dile getirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizi Murat tanıştırdı. Evimde eşyaların yerinin değiştiğini fark ettim ve Merve’ye evime girip girmediğini sordum. Merve de Murat ile ilişkisinin yalnızca cinsellikten ibaret olduğunu dile getirdi. Sonra kavga etmeye başladık. Tuğba da araya girdi. Murat’ın elindeki sigarayı sinirle fırlattım.”



“Mesajların hepsini Sara gönderdi”

Murat Demirci ise ifadesinde şunları aktardı: “Merve ile olan ilişkim sebebiyle kavga ettiler. Tuğba da kavgayı ayırmak için araya girdi. Ben onları ayırmaya çalıştım ama olmadı. Merve’nin hiçbir eşyasını çalmadık. Onu eve çağıran mesajları da Sara gönderdi.”

“Saçlarımı usturayla kestiler”

Rezidansta işkenceye uğradığını iddia eden Merve K. ise konuyu şöyle anlattı: “Murat beni rezidansa çağırdı. İçeri girdiğimde iki kadının da olduğunu görünce şaşırdım. Tuğba üzerime doğru yürüdü. Sara bana su verdi. O sırada telefonumu aldılar. Murat’ın boşandığını ve şu anda Sara ile nişanlı olduğunu bilmiyordum. Estetiğe de karşı değilim. Tuğba saçımı usturayla 2 kez kesti. Kıyafetlerimi de kestiler. Murat engellemeseydi cinsel tacize de maruz kalacaktım. Sara da yüzüme sigara bastı. Canımı zor kurtardım. Bana, bizi istediğin yere şikayet et, dediler. Telefonumu ve çantamı yalvararak aldım.”

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken tanıkların dinlenmesi için duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

Yorumlar (0)