Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir video konferans görüşmesi yaptı.

GÜNDEM 05.05.2021, 19:34 06.05.2021, 13:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, söz konusu görüşmede, iki ülke ilişkileri ve bölgesel hususlar ele alındı. 

Almanya seçime gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’nın içinde bulunduğu genel seçim sürecinin hayırlara vesile olması dileğinde bulunarak, yeni dönemde de iki ülke ilişkilerinin stratejik bir bakış ve sağduyuyla gelişeceğine inandığını dile getirdi. 

"Yunanistan tahrik ediyor"

Türkiye-AB (Avrupa Birliği) ilişkilerinde sağlanan ivmenin kaybolmaması gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın tahrik edici eylemlerine devam ettiğini, Ege Denizi'nde vicdana ve uluslararası hukuka aykırı olan geri itme hadiselerinin yükselerek devam ettiğini, tüm bunlara karşın pozitif gündemin muhafazası için ülkemizin soğukkanlı tutumunu koruduğunu ifade etti. 

Libya ve Afganistan konuları da görüşüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO’nun kabiliyet ve imkanlarını da kullanmak suretiyle Afganistan’a desteğin en etkili biçimde nasıl devam ettirilebileceğini ele almak gerektiğini kaydederek, Libya’nın istikrar ve güvenliği için Milli Birlik Hükümeti’ni desteklemeyi sürdüreceklerini, bu çerçevede Almanya ile işbirliği yapmaya da hazır olduklarını sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)