Hamile olduğunu bilmeyen yolcu, uçakta doğum yaptı

ABD’de hamile olduğundan haberi olmayan bir kadın uçuş esnasında doğum gerçekleştirirken, uçağın inmesinin akabinde hastaneye kaldırılan anne ve bebeğin genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

DÜNYA 05.05.2021, 20:08 06.05.2021, 13:44
Hamile olduğunu bilmeyen yolcu, uçakta doğum yaptı

ABD’nin Utah eyaletinden Hawaii istikametine doğru gerçekleştirilen uçuş esnasında beklenmedik bir olay yaşandı. Hamile olduğundan haberi olmayan Lavinia Mounga isimli yolcu, uçakta doğum yaptı. Uçağın kalkışından bir süre sonra doğum sancıları başlayan talihsiz kadının yardımına, şans eseri yolcular arasında bulunan doktor ve hemşireler koştu. Yoğun gayretlerin ardından Raymond ismi verilen 29 haftalık bebek dünyaya gözlerini açtı.

Şanslı anne

Ülke basınında yer bulan haberlere göre, anne ve bebeğin şansına uçakta yolcu olarak bulunan doktor ve 3 yeni doğan hemşiresi, göbek bağını kesmek maksadıyla ayakkabı bağcığından, bebeği sıcak tutmak amacıyla mikrodalgada ısıtılmış şişelerden ve bebeğin kalp atışlarını izlemek için akıllı saatten yararlandı.

"Hamile olduğumu bilmiyordum"

Anne ve bebeği, uçak Hawaii'ye iner inmez hastaneye götürülürken, genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Doğum yapan kadın, yerel medya organlarına, hamile olduğunu bilmediğini söyledi.

"Herkes seferber oldu"

Uçaktaki operasyonu gerçekleştiren Dr. Dale Glenn, "Hasta, doğum esnasında uçakta 3 yeni doğan hemşiresi bulunacak derecede şanslıydı. Bunun en güzel tarafı ise bir ekip çalışması olması. Doğuma uçaktaki herkes yardım etti." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)