Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gözümüzü 2053'e diktik!

Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada konuşma yaptı. Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediklerini söyleyen Erdoğan, ‘‘Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedefleri hayal değildir. Gözümüzü 2053'e diktik’’ şeklinde konuştu.

GÜNDEM 22.08.2022, 14:38 22.08.2023, 15:24
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gözümüzü 2053'e diktik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

Yurt dışı Müteahhitlik hizmetleri ödüllerini almaya hak kazanan temsilcileri ve firmalarını tebrik ederim. Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhiti listesinin 2022 sonuçları belli oldu. Türkiye’den de 42 firmanın adını yazdırmayı başardığı listedeki müteahhitlere ödüllerini vereceğiz.

Müteahhit ile müşavirlik firmalarının bu denli yüksek rakamlar ile listede yer alması ciddi bir başarıdır. Yurt dışına ziyarete gittiğimiz ülkelerde müteahhitler tarafından hayata geçirilen yapıları gördükçe, duydukça gururlanıyoruz. Sizlerin kazancı ülkemizin kazancıdır. Bu anlayış ile hali hazırda olan proje varsa telkini ısrara çeviriyoruz.

‘Daha büyük projelere yönelmenizi istiyorum’’

Gelişmiş ülkelerin iyice yaşlanan altyapılarının yenileme ihtiyacı ise giderek artıyor. 21 yıl içinde gerçekleştirdiğimiz büyük altyapı hamlesi müteahhitlerimizi hem ekipman hem de tecrübe açısından ön plana çıkardı. Sizlerden artık daha nitelikli ve daha büyük projelere yönelmenizi istiyorum. Savunma sanayi alanında nasıl kısa süre içinde sıçrama yaptıysak müteahhitlikte de ciro ile işleri hızla katlayarak daha da büyütmemiz mümkündür.

Erdoğan: Gözümüzü 2053'e diktik

Biz 2023 vizyonu diye bahsettiğimizde ‘Bunlar 15 yıl sonranın hayalini kuruyor, siyasi ömürleri o kadar olacak mı’ diyenlerin birçoğunun siyasi ömrü ise bizden önce doldu. 2023 vizyonumuzun birçoğunu hayata geçirmiş olmanın şevki ile gözümüzü 2053'e diktik. Ben gençlerin gözlerinde 2053 hedeflerini hayata geçirecek coşkuyu ve azmi görebiliyorum.

‘‘Hedefimiz dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak’’

Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olma yolunda ilerleyen ülkemiz için hedefler artık hayal değil. Sizlerin de bütün hesaplarınızı Türkiye'nin 2053 yılında ulaşacağı yere göre yaptığınızı düşünüyorum. Türkiye Yüzyılı'nın inşasında sizleri çok önemli görevler bekliyor.

Türkiye yalnızca mevcut sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Siyasi, tarihi, sosyal etki alanının genişliği ile dünyada eşi benzerine az rastlanır bir devletin vatandaşlarıyız. Türkiye’nin dinamiklerini sadece kağıt üzerindeki rakamlardan ibaret görenlerin hepsi bu zamana kadar hüsrana uğramıştır. Diğer hususlar ile birlikte inşa ve imar sorumluluğumuz da git gide artıyor. Bu sorumluluğu ise hayata geçirecek olanlar sizlersiniz. Çok daha fazla firmamızın bu listelerde yer alarak devletimize çok daha büyük kazançlar kazandıracağına inanıyorum. Bundan sonra da mücadelenizde sizlerin yanında yer alacağımdan asla şüpheniz olmasın.

Bizim yarışımız ancak hizmette, eserde, inşada, gönül kazanmada ve ihyada olur. Öteki rekabetler ise yalnızca siyasetin cilvesidir ve hak ettiği ölçüde değere sahiptir.

Yorumlar (0)