Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Engelsiz Vizyon 2030" projesini tanıttı

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Engelli Öğretmen Ataması ve Engelsiz Vizyon 2030 Tanıtım Toplantısı"nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok kısa süre içinde hazırlıklarını bitirdiğimiz öğretmenlik meslek kanununu TBMM’ye sunacağız. Söz konusu bu düzenleme, öğretmenlerimizin bütün kazanımlarını korurken, yeni sosyal özlük haklarını da onlara getiriyor. Atama heyecanındaki öğretmenlerimiz başta olmak üzere, bütün milletimize öğretmenlik kanununun hayırlı olmasını diliyoruz" sözlerine yer verdi.

GÜNDEM 03.12.2021, 16:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Engelsiz Vizyon 2030" projesini tanıttı

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Engelli Öğretmen Ataması ve Engelsiz Vizyon 2030 Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dünya Engelliler Günü’ne özel mesaj 

Sözlerine, bugün vefat haberi gelen eski bakan Güldal Akşit’e başsağlığı dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah'tan, Güldal Akşit hanımefendiye rahmet, yakınlarına ve ailesine başsağlığı diliyorum. Partimiz bünyesinde birçok hizmette bulunmuştu.” sözlerini kullandı ve şunları söyledi:

“Burada olan kardeşlerimiz başta olmak üzere 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyorum. Milyonlarca engelli vatandaşımızı burada temsilen bulunan engelli kardeşlerimizi de ayrıca tebrik ediyorum. Tokyo Olimpiyatlarında dün önemli başarılar elde eden milli sporcularımızı Külliye'de konuk ettik. Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bugün, 750 engelli öğretmenimizin de atamasını yapıyoruz. Bugünkü atamayla beraber iktidarımız döneminde yapılan engelli ataması 63 bin 87'ye yükseldi. Engellilerin yanında kim varmış, bu rakam işte ortaya koyuyor. Devletin kapılarını engellilere kim açıyor, her şey ortada.”

“Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM’ye geliyor”

Erdoğan, “Öğretmenlik Meslek Kanunu” ile ilgili de hazırlıkların tamamlandığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Çok kısa süre içinde, hazırlıklarını bitirdiğimiz öğretmenlik meslek kanununu TBMM’ye sunacağız. Bu düzenleme, öğretmenlerimizin bütün kazanımlarını korurken, yeni sosyal haklarını da onlara sağlıyor. Atama heyecanındaki öğretmenlerimiz başta olmak üzere, bütün milletimize öğretmenlik kanununun  hayırlı olmasını diliyoruz. Son 19 yılda engelli vatandaşlara yönelik ciddi adımlar attık. Engelli kardeşlerimizin sosyal yaşama katılmasına yönelik önemli teşviklerde bulunduk. Ayrımcılığın engellenmesinden istihdama kadar, engelli kardeşlerimizin geçmişten gelen problemlerini çözdük. BM Engelli Hakları Bildirisine imza atan ilk ülkelerden biri olduk. Engelli kardeşlerimizin kamu kurumlarını kullanabilmesine de imkan tanıdık. 2013’teki bir düzenlemeyle, çürük, sakat ve özürlü gibi incitici sözleri kaldırdık. Kamuya ait rehabilitasyon ve bakım merkezlerinde sırada bekleyen vatandaşımız hiç kalmadı. 2012’de bir ilke imza atarak, engellilere ilişkin merkezi ve ayrı bir sınav sistemi hazırladık. Evde bakım hizmeti çerçevesinde, aylık bin 800 lira 535 bin 805 vatandaşımıza ödeme gerçekleştiriyoruz. Son 19 sene erişilebilirlik, sağlık girişimcilik, evde bakım, rehabilitasyon ve eğitim gibi birçok düzenlemeyi uygulama geçirdik. Uzun bir süredir çalıştığımız 2030 Engelsiz Vizyon belgesine ilişkin hazırlıklarda sona geldik. Engellilerle ilişkin ülkemizin çalışmalarına yön verecek bir harita ortaya koyduk. Sosyal hayatın haricinde siyasete katılmayı engelli vatandaşlarımızın önünde duran tüm engeller kalkıyor.

2030 Engelsiz Vizyon Belgesi

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Engelli vatandaşlarımızın yaşayabileceği birtakım zorbalığa karşı yasa tasarısı hazırlığındayız. Devamlı olarak sağlık hizmetlerimizin çıtasını yükseltmeye gayret ediyoruz. Vizyon belgesi çalışmalarımızda çocuklarımızı da hiç unutmadık. Özel ilgiye ihtiyacı bulunan çocukların eğitim-öğretim sürecinin bütün kademelerine akranlarıyla birlikte katılmasını destekliyoruz. Öte yandan engellilerimizin yaşam boyu öğrenmelerini desteklemek amacıyla birtakım düzenleme hazırlığındayız. Bir adım ileri giderek, engelli vatandaşlarımızın girişimciliğe ilişkin hedeflerine de önemli destekler veriyoruz. Bu şekilde onları, ekonomik güvenceye alıyoruz. Kamu kurumlarından başlamak üzere 2030 Engelsiz Vizyon belgesi, milletimize rehberlik edecektir. 84 milyon vatandaşımızla birlikte, engellilerimizin daha huzurlu ve rahat bir yaşamı için çalışacağımıza inanıyorum. Biz çok büyük bir aileyiz. Aile olmanının gereği ise birlik ve beraberliktir. Tek bir kardeşimiz dahi kendisini dışlanmış hissederse, vebali bütün milletimizindir.”

Yorumlar (0)