92 madalyası bulunan milli yüzücümüzün hayali milletvekili olmak…

Siyaset bilimlerinde yüksek lisansını bitirip engelli kişilerin anayasal hakları üstüne çalışmalar gerçekleştiren Hamit Demir, gelecekte vekil olmak istiyor.

SPOR 03.12.2021, 16:28
92 madalyası bulunan milli yüzücümüzün hayali milletvekili olmak…

29 yaşındaki milli yüzücü Hamit Demir, doğuştan bedensel engelini aşıp yaklaşık olarak 11 senedir devam eden profesyonel spor yaşamına 92 madalya ekledi.

Siyaset bilimi üstüne çalışmalar yapan ve engelli bireylerin anayasal hakları üstüne çalışmalar gerçekleştiren Demir, gelecekte Meclis çatısı altında vekil olarak mücadelesini sürdürmeyi hedefliyor.

“Her şeyimiz bir farklılıktan ibaret”

Yaşamını birçok başarıyla zenginleştiren Demir, 1992 senesinde doğuştan engelli olarak dünyaya geldiğini ve bunun yalnızca kendisi için bir farklılık olduğunu, bundan dolayı üzerinde çok fazla durmadığını kaydetti. Demir, “Bu durumu kadın-erkek gibi cinsiyet farklılığı gibi farklılık olarak gördüm. Her birimiz birbirimizden farklıyız ve yaşam tarzımız, ideolojilerimiz, dünyayı algılayış şeklimiz her şey birer farklılık. Bedensel engelimi de bunun gibi diğer farklılıklar arasında gördüm.” şeklinde konuştu.

“Ne yapabileceğim üstünde durdum”

Demir, her zaman yaşama pozitif yaklaştığını söyleyerek, “Neler yapamadığıma değil de neler yapabileceğime odaklandım. 2015 senesinde Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldum. Tekrar 2020 senesinde Hacıbayram Veli Üniversitesi’de Sosyal Bilimler ve Siyaset alanında yüksek lisansımı bitirdim. Akademik kariyerime ise doktoramı yaparak devam edeceğim.”

6 ay içinde yüzmeyi öğrendi

Yüzmeyle 2010 senesinde tanıştığını paylaşan Demir, yaklaşık olarak 6 ay içerisinde yüzmeyi öğrendiğini kaydetti. Demir ilk kez suyla tanıştığında kendisini boğulacakmış gibi hissettiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Adeta havuz kazan gibiydi ve benim için çok zorluydu. Çünkü fiziksel olarak birçok dezavantajım bulunuyor. Yüzme adeta bir meydan okuyuş. Çünkü yerçekimine meydan okuyorsun. Benim için yüzmek yaşamımın olmazsa olmazı. Sonunda çalıştım ve birçok madalya elde ettim. 2013 senesinde ilk defa milli sporcu olarak Brezilya’da ülkemizi temsil ettim.”

25 kez milli oldu, 92 kez madalya kazandı

Şimdiye dek katılmış olduğu ulusal ve uluslararası yarışlarda çok sayıda başarı elde eden Demir, “Bugüne kadar toplamda 92 madalya elde ettim ve 25 defa da milli mayoyu giydim. Bunun dışında da farklı müsabakalarda görev aldım.” ifadelerini kullandı.

“Milletvekili olmayı amaçlıyorum”

Sporun yanında akademik yaşamda da başarılara sahip olmak isteyen Demir, herkesin topluma karşı sorumluluğu olduğunu söyleyerek, buna göre yaşaması gerektiğini sözlerine ekleyerek şunları söyledi:

“Tecrübelerin ve birikimin aktarımı çok büyük önem taşıyor. Ben başardım fakat benim gibi keşfedilmek konusunda bekleyen çok sayıda engelli birey var. Tecrübelerimi onlara aktarmak istiyorum. Benim gibi engeli olan bireylerin hak mücadelesinde onlarla olmak istiyorum. En büyük amacım, benimle aynı kaderi paylaşan kişilerin sözcüsü olup vekil olabilmek. Bunun da dışında doktora eğitimimi sürdürmek ve sahip olduğum birikimleri, zorlukları aktararak başkalarının da hayatlarında karşılaşmış oldukları zorluklarla nasıl baş edebileceklerini paylaşmak istiyorum. Bunun ben en canlı örneğiyim.” şeklinde konuştu.

İlk etapta doktoranın ardından üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yapmak istediğini söyleyen Demir, “En büyük hedefim ise vekil olarak mecliste yer almak istiyorum ve sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmek istiyorum. Uygun görürlerse kendisiyle görüşmeyi çok isterim.” dedi.

Yorumlar (0)