Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: "Aday ol, karşımıza çık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü konusunda anayasa teklifi hazırladıklarını ifade ederek "Şunu da yapabiliriz; sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim" sözlerini kullandı. Erdoğan teklifte bir ilave maddenin olduğunu söyleyerek, "Sapkın akımlara karşı ailenin de korunmasını kapsayan bir anayasa değişikliğinin hazırlığına başladık" şeklinde konuştu. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak, "Ya aday olup karşımıza çık ya da adayın kimse söyle onu bilelim" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 22.10.2022, 17:19 23.10.2022, 17:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: "Aday ol, karşımıza çık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Malatya'da gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı. 

"Terör sorununu kaynağından kestik"

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Malatya'ya 2 bin 500 konut 500 iş yeri yapıyoruz. Sağlıkta 14'ü hastaneden oluşmak üzere toplam 68 sağlık tesisi yaptık.

Toplam yatırımı 19 milyar TL'yi bulan 133 farklı projenin açılışını yapacağız. Malatya'yı Sivas'a bağlayan 104 kilometrelik Hekimhan yolunu, 14 köprü ve 8 tüneliyle birlikte hizmete alıyoruz." 

Yeni yönetim sistemimizle siyasi istikrarsızlığı sistemimizle aştık. Terör problemini sınır ötesi çalışmalarla kaynağından kestik."

"Temel beş başlığımız var"

Erdoğan'ın açıklamalarının devamı şu şekilde: 

"Milletimizin her bireyini birinci sınıf vatandaşı haline getirecek altyapıyı attık. 

Göreve geldiğimiz zaman 76 üniversite vardı, şimdi ülke genelinde 208 üniversite var.

Beş başlığımız var; büyüme, cari fazla, ihracat, istihdam ve yatırım..."

"Anayasa değişikliği hazırlığı başladı"

"CHP lideri başörtüsü tartışmasını açtı. Biz başı açık başörtülü diyerek kadınlarımızı ayırmadık fakat birileri bu ayrımcılığı henüz aşabilmiş değil.

Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliğini Meclis'e yolladık. Sapkın akımlara karşı ailenin de korunmasını kapsayan bir anayasa değişikliğinin hazırlığı başladı. Kabul edilirse ciddi bir kazanım olmuş olacak. 

Şöyle de yapabiliriz; sıkıyorsa gel bu iş için referanduma gidelim. Bu iş parlamentoda çözülmüyorsa millete götürelim, millet karar versin."

Kılıçdaroğlu'na çağrı: "Aday olup karşımıza çık"

Kılıçdaroğlu'na çağrı yapan Erdoğan, "Biz bu zata seçimde karşımıza çık dedik, ama o ne anlamış? Sanki ben ona 'televizyona çık' demişim. 

Bu zata Malatya'dan sesleniyorum: Ya aday olup karşımıza çık veya adayın kimse söyle bilelim." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)