Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze'den getirilen kanser hastalarına ziyaret

Gazze'den Ankara'ya getirilen kanser hastalarını Bilkent Şehir Hastanesi'nde ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastaları tek tek ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini iletti ve sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

GÜNDEM 16.11.2023, 16:34 16.11.2023, 16:41 Hanife
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze'den getirilen kanser hastalarına ziyaret

İşgal altındaki Gazze için önemli çalışmalara imza atan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son olarak Gazze'deki kanser hastalarının Türkiye'ye getirilmesi konularını görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti.

Kanser hastaları Türkiye'ye getirildi

Koca, burada yaptığı açıklamada, başta çocukların ve kanser hastalarının ambulans uçakla Türkiye'ye getirilmesinin planlandığını bildirdi.

Ardından kanser hastalarını ve refakatçilerini taşıyan iki uçak, Türkiye’ye indi.

Başkent'te tedavi altına alındılar

Ankara Esenboğa Havalimanı’na giden sağlık ekipleri hastaları karşıladı. Ambulanslara nakledilen 27 hasta, Bilkent Şehir Hastanesi'ne götürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün Bilkent Şehir Hastanesi'ne getirilen ve tedavilerine burada devam edilen 27 Gazzeli kanser hastasını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaret sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ercan Yeni ile doktorlar eşlik etti.

Hastaları tek tek ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

Yorumlar (0)