Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM (Birleşmiş Milletler) 76. Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere gittiği ABD'nin New York şehrindeki Türkevi'nde değerlendirmelerde bulundu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

GÜNDEM 23.09.2021, 18:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta açılışını gerçekleştirdiği Türkevi binasında gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı.

"Biden ile iyi başlamadık"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları, şu şekilde:

"Bize S-400 hususunu bahane edip F-35’leri vermemek, devletler arası ilişkilerde ne münasebetler ne diplomasi noktasında kimlik ortaya koymaktır. Temennim iki NATO üyesi ülke olarak birbirimize düşmanca değil dostça davranalım. Fakat iki NATO ülkesi olarak an itibarıyla gidiş pek hayra alamet değil. Ben, oğul Bush ile iyi çalıştım, Sayın Trump ile iyi çalıştım, Sayın Obama ile iyi çalıştım fakat Sayın Biden ile iyi başladığımızı söyleyemem. Biden, terör örgütlerine mühimmat, silah, araç gereç taşımaya başladı. Biz bunu elimizi kolumuzu sallaya sallaya izleyecek değiliz. Halihazırda Taliban’ın elindeki silahlara baktığınız zaman, bu silahlar ABD'nin silahları. Yani bu bedeli de ödemek durumunda kalacaktır. 

"Taliban iyi bir imaj vermedi"

Taliban’ın şu ana kadarki yaklaşım tarzına bakıldığında kuşatıcı, kucaklayıcı bir yönetim ne yazık ki oluşmadı.

"Kürt sorununu çözdük"

Yok Kürt sorununu çözmektir, yok budur, yok şudur… Ülkemizde böyle bir sorun yok. Biz bu işi uzun zaman önce çözdük, bitirdik, aştık.

İklim değişikliği

Türkiye olarak iklim değişikliği hususunda düşüncemizi Glasgow’da vereceğimiz mesajlarla da ortaya koymuş olacağız.

Almanya'da seçim

Temennim o ki gerek Almanya'da yaşayan Türk yurttaşları ile ilgili gerekse ikili ilişkilerdeki süreci zengin kılacak bir iktidar göreve gelsin.

"Erbaş'ı yalnız bırakmayız"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı asla yalnız bırakmayız. Bu makama hakaret edenler, Türkiye'de dinini, diyanetini bilenlere hakaret etmiş sayılırlar."

Yorumlar (0)