Cumhurbaşkanı Erdoğan: “15 Temmuz şehitleri, Bedir Savaşı’nın bugünkü temsilcileridir” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı kapsamında konuşma yaptı. Erdoğan, “Çıplak elle tankları durduranların hakkını ödeyemeyiz.” cümleleri ile 15 Temmuz’a şahit olanlara duygu dolu anlar yaşattı. 

GÜNDEM 15.07.2021, 13:13 15.07.2021, 13:55
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “15 Temmuz şehitleri, Bedir Savaşı’nın bugünkü temsilcileridir” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesinde büyük darbe alan TBMM’de düzenlenen programa katıldı. Darbe girişiminin 5. senesinde Gazi Meclis’te düzenlenen “15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı” kapsamında konuşma yapan Erdoğan, sözlerine, şehitler için Allah’tan rahmet dileyerek başladı: “Milletimizin istiklali ve ülkemizi bekası için canlarını veren şehitlerimize rahmet; gazilerimize de uzun, hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyorum. O gece milletimizin özgürlüğüne, geleceğine, devletimize ve vatanımıza sahip çıkan herkese şükranlarımı sunuyorum.” 



“15 Temmuz şehitleri Bedir Savaşı’nın bugünkü temsilcileridir” 

Erdoğan: “15 Temmuz şehitlerimiz, Bedir Savaşı’ndan başlayan ve Çanakkale Savaşı ile devam eden; batıla karşı yürütülen hak mücadelemizin bugünkü temsilcileridir. Her kim ki bunu gölgelemeye çalışırsa milletimize ve ülkemize ihanet ediyor demektir. Bu ülkenin sahibi, bu ülkeye aşık olanlardır. Ülkemizin sahibi, evine erzak almak için markete koşan değil; devletine sahip çıkmak için cepheye koşandır. Bu ülkenin sahibi, 15 yaşında iken şehadet şerbetini içen Halil İbrahim’dir. Yüreklerinde iman ateşini daima harlı tutan kadınlar bu ülkenin sahipleridir.” 



“Çıplak elle tankları durduranların hakkını ödeyemeyiz” 

Erdoğan: “O gece yurdumuzu bağımsız olarak yaşatmak için canlarını veren kahramanlarımızın, o gece tankları çıplak elle durduran cesaret abidelerimizin hakkını ödeyemeyiz. Milletimiz, 15 Temmuz 2016’da bir darbe girişimini engellemiştir. Hiç kimse ve hiçbir kurum bu şanlı mücadeleyi ölümsüzleştiremez. Milletimiz, ülkemizin geçilmez olduğunu o gece tekrar tüm dünyaya göstermiştir.” 

Yorumlar (0)