Cumhurbaşkanı danışmanlığına 2 yeni isim atandı

Cumhurbaşkanı danışmanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda Cengizhan Başaran ve Orhan Karakurt, cumhurbaşkanı danışmanı olarak yeni görevlerine başladı. 

GÜNDEM 22.10.2022, 09:27 22.10.2022, 16:17
Cumhurbaşkanı danışmanlığına 2 yeni isim atandı

Cumhurbaşkanı danışmanlığına ilişkin atama kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girdi. Açıklanan atama kararları kapsamında Cengizhan Başaran ve Orhan Karakurt, yeni cumhurbaşkanı danışmanları olarak görevlerine başladı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede, “Cumhurbaşkanı danışmanlığına, ‘Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 12. ve 13. maddeleri gereğince Orhan Karakurt ve Cengiz Başaran atanmıştır” ifadelerine yer verildi. 

Orhan Karakurt kimdir?

Evli ve 3 çocuk babası olan Orhan Karakurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk olarak 1994 yılındaki yerel seçim çalışmaları esnasında çalışmıştı. Geçmiş dönemde hayat hikâyesine ilişkin açıklamalarda bulunan Karakurt, “Cumhurbaşkanımızın ekibinde şu an en eskilerden biriyim. Teşkilatın içinden gelen bir kişiyim. 2006’dan beri çeşitli sunumları üstleniyorum. Şu anda hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki bütün organizasyonlarda sunuculuk yapıyorum. Program akışından sahne düzenine kadar her türlü koordinasyonu ben yürütüyorum. Adımı pek bilen yoktur ama beni görünce herkes tanıyor” demişti.  
 

Yorumlar (0)