Çocuk kaçıran PKK'da 6 gözaltı

Geçtiğimiz gün PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine sığınan 19 yaşındaki gencin 14 yaşındayken zorla dağa kaçırılmasıyla ilgili gözaltı sayısı 6'ya yükseldi.

GÜNDEM 19.11.2020, 13:05 20.11.2020, 15:44
Çocuk kaçıran PKK'da 6 gözaltı

Diyarbakır'da 14 yaşındayken terör örgütü PKK saflarında terör eylemlerine katılması için dağa kaçırılan ve geçtiğimiz günlerde PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğunda 19 yaşına basan, önceki gün de Diyarbakır HDP İl Binası önünde oturma eylemi yapan ailesine kavuşan gencin 5 yıl önce kaçırılması ile ilgili gözaltı uygulananların sayısı 6'ya çıktı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde PKK/KCK terör örgütüne katılım aşamasındaki işleyişi sağlayan ilişki ağlarının çözülmesine ve delillendirilmesine yönelik yapılan araştırmada 19 yaşındaki PKK mensubunun ifadesi doğrultusunda dün de bazı adreslere operasyon düzenlendi. Teslim olan 19 yaşındaki örgüt mensubunun zorla kaçırılmasına aracılık eden L.K, S.K, S.K, Ö.K. ve M.K. gözaltına alındı ve Emniyet'e götürülerek ifadeleri alındı.

Çorap söküğü gibi geliyor

Soruşturmanın genişletildikçe listeye yeni isimler de eklendi. Haklarında gözaltı kararı verilen 2 zanlıdan B.E. isimli kişi yakalandı. Adresinde yapılan aramada ise ele geçirilen cep telefonu ve sim kart üzerinde teknik inceleme yapıldı. Firari durumdaki T.D'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yorumlar (0)