2 rus kozmonot, Rus laboratuvarı için uzay yürüyüşünde...

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan 2 Rus kozmonot, 2021 senesinde istasyona ulaşması planlanan Rus laboratuvarın hazırlıkları amacıyla uzay yürüyüşüne başladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.11.2020, 13:12 19.11.2020, 13:26
2 rus kozmonot, Rus laboratuvarı için uzay yürüyüşünde...

Bilim insanları ve astronotlar tarafından ISS'de uzun senelerdir araştırmalar ve çeşitli deneyler yapılıyor. Bununla birlikte istasyona fırlatılmış olan istasyona fırlatılan çeşitli modüllerle bu araştırmalar daha da derinleştiriliyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan 2 Rus kozmonot, 2021 senesinde istasyona varması planlanan Rus laboratuvarının hazırlıkları amacıyla uzay yürüyüşüne çıktı.

Anten kablosunun yeri değiştirildi

Yaklaşık olarak 7 saat boyunca devam eden yürüyüşte Sergey Kud-Sverçkov ve Sergey Rizhikov, istasyonun en eski Rus bölümü Zarya'da akışkan regülatörünü zorlu bir cıvatadan dolayı yenileyemedi fakat anten kablosunun yerini değiştirmede ise kozmonotların şansı yaver gitti.

Anten kablosunun yerinde yapılan değişiklik, Rusya'nın istasyonda uzay yürüyüşü amacıyla kullanılan eski Pirs modülünün, yeni Nauka laboratuvarına yer açılmasıyla amacıyla devreden çıkartılmasının ilk aşaması olarak ifade ediliyor.

Fırlatılacak olan laboratuvar Nauka'ya hazırlık için Rusya'nın kontrolünde birkaç uzay yürüyüşüne dahi ihtiyaç duyabileceği ifade ediliyor.

Yeni laboratuvar Proton roketiyle fırlatılacak

22 tonluk ve 13 metre uzunluğundaki bu yeni laboratuvarın, Kazakistan'dan güçlü Proton roketiyle birlikte fırlatılması planlanıyor.

İstasyona gönderilmesi neredeyse 10 senedir ertelenmiş olan araştırma laboratuvarının 2021 senesinin başında istasyona varacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)