CHP’li Nazlıaka: Belediye sayımızı iki katına çıkaracağız

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçim çalışmalarına ilişkin tüm şehirlerdeki kadın kolu başkanlarının katılımı ile "Eşitlik Gelecek" temalı toplantı düzenledi. Toplantıya ilişkin değerlendireme yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, ‘‘2024’te yapılacak yerel seçimlerde belediye sayımızı iki katına çıkarmak için kararlıyız." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 22.08.2023, 16:47 23.08.2023, 09:12
CHP’li Nazlıaka: Belediye sayımızı iki katına çıkaracağız

CHP kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, parti genel merkezinde tüm şehirlerdeki kadın kolu başkanlarının katılımı ile "Eşitlik Gelecek" temasıyla düzenlenen toplantıda, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da yerel seçime ilişkin hazırlıkları duyuracak.

Bugün başlayan ve önümüzdeki 2 gün daha sürmesi planlanan "Eşitlik Gelecek" konulu toplantının birinci gününde Nazlıaka, Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile il kadın kolları başkanlarına birer plaket takdim etti.

Yarınki toplantıya Kılıçdaroğlu'da katılacak

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, yarın saat 09.30'da Anıtkabir'i ziyaret ettikten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile parti genel merkezinde saat 14.00'te düzenlenecek olan toplantıya katılacak.

Kılıçdaroğlu ile Nazlıaka'nın konuşma yapacağı toplantıda, siyaset bilimci Prof. Dr. Serpil Sancar ise "Siyasetin Cinsiyeti: Siyasal Partilerde Cinsiyet Eşitliği" üzerine bir sunum gerçekleştirecek.

Toplantının üçüncü ve son gününde ise Erimtan Müzesi'nde "Cumhuriyet'in 100. Yılında Başkent Ankara" sunumu gerçekleştirilecek.

"Belediye sayımızı iki katına çıkarmak için kararlıyız"

Toplantıya ilişkin değerlendirme yapan Aylin Nazkıaka, 30 Mart 2014 ile 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 0-5 oranında bir farkla kazandıkları ve kaybettikleri seçim bölgelerine ilişkin özel bir çalışma başlattıklarının altını çizerek, "Özellikle 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde yüzde 0-5 oy farkı ile kaybettiğimiz 43 ilçeye ilişkin çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde belediye sayımızı iki katına çıkarmak için kararlıyız" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)