Türk köylerine sıçrayan Yunanistan yangınından acı haber: Çok sayıda ceset bulundu

Yunanistan'da yangınların hala devam ettiği Meriç Bölgesi'ndeki ormanlık alanda 18 kişinin cesedi bedenine ulaşıldı. Cesetlerin Yunanistan’a yasa dışı yollarla giren göçmenlere ait olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

DÜNYA 22.08.2023, 17:01 Şeyda Gül
Türk köylerine sıçrayan Yunanistan yangınından acı haber: Çok sayıda ceset bulundu

Yunanistan’da 4 gün önce başlayan orman yangınları devam ediyor. Henüz kontrol altına alınamayan orman yangınlarında can kaybı sayısı her geçen gün artıyor. Pazartesi gününden bu yana alevlere teslim olan Yunanistan’ın Dedeağaç şehrindeki Dadia Milli Parkı’ndan acı haber geldi. Milli parkta 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı duyuruldu.

Ölen 18 kişinin göçmen olma ihtimali yüksek

Yangına ilişkin bugün açıklamalarda bulunan İtfaiye Sözcüsü Yiannis Atopoios, herhangi bir kayıp ihbarının olmaması nedeniyle ölen 18 kişinin Yunanistan’a yasa dışı yollarla giren göçmen olma ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

2 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmıştı

Ayrıca bugün Dedeağaç’ta biri göçmen olduğu tahmin edilen 2 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Hastaneye de sıçrayan alevler nedeniyle yenidoğan bebekler ve yoğun bakım servisinde yatan hastaların da aralarında bulunduğu birçok kişi bölgeden tahliye edilmişti.

Yorumlar (0)