CHP'li Öztrak'tan asgari ücret vurgusu: En geç Temmuz'da!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Asgari ücretle çalışan bir kişi, bu fiyatlarla yıl sonuna kadar dayanamaz. Aralık ayını işaret etmekten vazgeçin. En geç temmuz ayında asgari ücrete zam gelmeli." dedi.

GÜNDEM 09.05.2022, 19:23 09.05.2022, 19:30 Hakan Öksüz
CHP'li Öztrak'tan asgari ücret vurgusu: En geç Temmuz'da!

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), gündeme ilişkin önemli konuları değerlendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısından görüşülen konuları açıklamak için kameraların karşısına çıktı. 

Toplantıda ele alınan başlıca konunun yüsek enflasyon olduğunu kaydeden Öztrak, "Satın alma gücü günden güne eridi. Tüketici enflasyonu yüzde 70 seviyesine ulaştı. Milletin emeğiyle çalışıp elde ettiği kazançlar eriyor. Üretici enflasyonunda da zirveyi bırakmıyoruz. Yüzde 122'ye ulaştı." dedi.

"Asgari ücret zammı, yıl sonunu bekleyemez"

Çalışanların satın alma gücünün günden güne zayıfladığını kaydeden CHP'li Öztrak, asgari ücret zammına ilişkin çıkan haberlere değindi. 

Ocak ayında yapılan asgari ücret zammının şubat ayında hükümsüz hale geldiğini belirten Öztrak, "Asgari ücretle çalışan bir kişi, bu fiyatlarla yıl sonuna kadar dayanamaz. Açlık sınırı, asgari ücretten fazla. Asgari ücret zammıyla ilgli sürekli aralık ayını işaret etmeyin artık. En geç temmuz ayında asgari ücrete zam gelmeli." ifadelerini kullandı.

"Savaş Rusya ve Ukrayna'da, enflasyon şampiyonu yine biz"

Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen savaşa değinen Faik Öztrak, savaşla birlikte Rusya'daki enflasyonun yüzde 17'ye, Ukrayna'daki  enflasyonun yüzde 14'e çıktığını söyledi. 

Ukrayna ve Rusya'nın ekonomik olarak yıkıma uğradığını ancak buna rağmen enflasyon şampiyonunun Türkiye olduğunu hatırlatan Öztrak, "OECD ülkelerindeki enerji enflasyonu ortalama yüzde 34 gibi gözüküyor. Türkiye'de ise bu oran yüzde 121. Enerji enflasyonu şampiyonuyuz. Öte yandan Türkiye'deki gıda enflasyonu yüzde 89. Yani OECD ülkelerinden 9 kat fazla." dedi.
 

Yorumlar (0)