Asgari ücrete yıl ortasında zam gelecek mi?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti milletvekili Cevdet Yılmaz, asgari ücrete yıl ortasında zam yapılacağına ilişkin haberlere değindi. İşte Yılmaz'ın açıklamaları...

EKONOMİ 08.05.2022, 22:51 09.05.2022, 01:41 Hakan Öksüz
Asgari ücrete yıl ortasında zam gelecek mi?

Geçen yılın son aylarında döviz karşısında hızla değer kaybeden Türk lirası nedeniyle vatandaşlar zor duruma düştü. Asgari ücretin 4.253 liraya çıkartılması da çözüm olmadı. Enflasyonun yükselmesi nedeniyle market alışverişi daha fazla cep yakmaya başladı. Vatandaşlar, yıl ortasında asgari ücrete enflasyon zammı getirilip getirilmeyeceğini merak etmeye başladı.

Cevdet Yılmaz açıkladı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olan Ak Partili Cevdet Yılmaz, bir televizyon programında asgari ücrete ilişkin soruları yanıtladı. 

Vatandaşları enflasyona ezdirmek istemediklerini kaydeden Ak Partili vekil, "Bu anlamda çeşitli tedbirler alıyoruz. Asgari ücrete yıl ortasında zam yapılacağına dair haberler çıkıyor. Enflasyon yıl sonunda belirlendiği için zamlar da yıl sonunda belirlenyor. Ne olup bitecek, göreceğiz." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlarımızı ezdirmeyiz"

2022 yılında asgari ücrete yüzde 50'den fazla zam yapıldığını söyleyen Cevdet Yılmaz, bu kez işverenlerin vergiden muaf tutulduğunu hatırlattı. Enflasyon dikkate alınarak yeni bir zam yapılabileceğini kaydeden Yılmaz, "Ne zaman uygulanır bilemiyoruz ancak kesinlikle enflasyon dikkate alınacak, vatandaşlarımızı ezdirmeyeceğiz. Son zamanlardaki sıkıntıların farkındayız." diye konuştu.

Yorumlar (0)