CHP'li Engin Altay, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi

Altay, "Erdoğan, benim sözlerime atıfta bulunarak, 'Benim akıbetimin de Menderes'in akıbeti gibi olabileceğini ümit ettiğini dile getiriyor.' dedi. Ne bu şekilde bir ümidim var ne de bu şekilde bir şeyi ümit ettiğime dair sözüm var. Sözlerimin tamamı kayıt altında." dedi.

GÜNDEM 21.04.2021, 23:50
CHP'li Engin Altay, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Grup toplantısında gerçekleştirmiş olduğu konuşmaya yanıt verdi.

"Erdoğan beni izlememiş ve dinlememiş"

Altay, bir televizyon kanalında katıldığı programda, Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün Atatürk’ün eseri Nutuk’u yasaklaması üzerine Adnan Menderes’in Atatürk’ü Koruma Kanunu çıkarmak mecburiyetinde kaldığı süreci anlattığını dile getirerek, “Erdoğan, benim sözlerime atıfta bulunarak, 'Benim akıbetimin de Menderes'in akıbeti gibi olabileceğini ümit ettiğini dile getiriyor.' dedi. Ne bu şekilde bir ümidim var ne de bu şekilde bir şeyi ümit ettiğime dair sözüm var. Sözlerimin tamamı kayıt altında. Söz konusu kayıt içinde böyle bir ifade bulunuyorsa, ben gereğini kendim yaparım. Fakat yok. Belli ki Sayın Erdoğan, konuşmamı izlememiş ve dinlememiş. Kendisine, savcılara ve isteyen herkese sosyal medya hesaplarım üzerinden konuşmamı seyretmelerini öneriyorum.” şeklinde konuştu.


(Adnan Menderes)

"Bu çamur tutmaz"

Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu anımsatarak, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı jet hızıyla bir soruşturma açmış, RTÜK de ivedilikle hususu gündemine almış. Suç duyurusunda, 104 emekli amiralin bildirisine de atıfta bulunmuşlar. Darbe girişimi söylentileri peşindeler. Attıkları bu çamur tutmaz. Ortada ne bir darbe çağrısı ne de bir darbe girişimi yok.” sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)