Annesi ölen yaban domuzu yavrusuna öğrenciler bakıyor

Afyonkarahisar'da annelerini doğum gerçekleştirdiği esnada köpek saldırısı neticesinde kaybeden iki yaban domuzu yavrusu tedavi altına alındı.

YAŞAM 22.04.2021, 00:23 22.04.2021, 14:46
Annesi ölen yaban domuzu yavrusuna öğrenciler bakıyor

Afyonkarahisar'a bağlı Sultandağı ilçesinin kırsal bölgesinde köylüler tarafından göbek bağları bile kopmamış iki yaban domuzu yavrusu bulunduğuna dair ihbar alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, derhal bölgeye intikal etti.

Yavrulardan biri kurtarılamadı

Ekiplerin koruma altına aldığı sevimli hayvanların birkaç günlük oldukları tespit edildi. Yavru domuzlar, tedavilerine başlanması için Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne bağlı AKÜREM'e (Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) getirildi. İki yavrudan biri çok zayıf olduğu için yaşama tutunamadı. 

Diğer yavruyu öğrenciler besliyor

Yaşama tutunan yavru ise AKÜREM’in gönüllü öğrencileri tarafından oldukça iyi bir şekilde beslenmeye başlandı. Henüz 3 haftalık olan yavru yaban domuzunun ilk bulunduğu günlerde yaşaması için bir öğrenci, evinde devamlı olarak süt ve biberon ile besledi. Sağlık durumu oldukça iyi olan ve kritik dönemi atlatmayı başaran yavru domuzun bir süre daha AKÜREM'de bakımının gerçekleştirileceği belirtildi. 



Yorumlar (0)