CHP: Her iki kişiden birinin oyunu aldık

Sandıkların kapanmasının ardından konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Saat 19.00'daki açıklamamızı bekleyin." demişti. Kameraların karşısına geçen Öztrak, "Nefes nefese bir yarış var. Her iki kişiden birinin oyunu aldık gibi görünüyor." dedi.

GÜNDEM 28.05.2023, 17:42 28.05.2023, 19:20 Hakan Öksüz
CHP: Her iki kişiden birinin oyunu aldık

Saat 17.33'te kameraların karşısına geçen Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, gazetecilere açıklamalar yaptı. Devletin resmi ajansının (Anadolu Ajansı) sonuçları manipüle ettiğine daha önce şahit olduklarını kaydeden Öztrak, "Sandıkların başından ayrılmayın. Saat 19.00'daki açıklamamızı bekleyin." dedi.

"Genel merkezimizde veri sistemi kurduk"

Seçimin en kritik evresinde olduklarının altını çizen Öztrak, "Çuvallara, imzalı tutanaklara, oylara sahip çıkacağız. Her türlü engellemelere karşı örgütlerimiz görev başında. Genel merkezimizde veri sistemi kurduk. Yalnızca iki aday var, bu nedenle sonuçlar daha hızlı netleşecek." ifadelerini kullandı.

"Sonuçlar kesinleşmeden kimse algı yaratmasın"

Sayı esnasında yapılabilecek bütün usulsüzlüklerin takip edilmesi ve önlenmesi gerektiğini vurgulayan Faik Öztrak, "Islak imzalı tutanakları hızlı şekilde genel merkezimize göndereceksiniz. Sonuçlar kesinleşmeden kimse algı yaratmasın. 'Bu iş bitti' mantığıyla kimse hareket etmesin." diye konuştu.

"Nefes nefese bir yarış var"

Saat 19.00 itibarıyla yeniden kameraların karşısına geçen Öztrak, "Ortada uçuşan rakamları görüyorsunuz. Önce çok yüksekten açıkladılar, rakamlar hızlı şekilde değişiyor. Sistemlerimiz çalışıyor. Nefes nefese bir yarış var. Sandık başındaki görevlilerimize hatırlatıyorum. Sayım işleminde usulsüzlükleri engellemek ve ıslak imzalı tutanakları hızlı şekilde partimizin genel merkezine göndermek çok önemli. Kimse balkon konuşmalarıyla suyu bulandırmasın. Her iki kişiden birinin oyunu aldık gibi görünüyor." dedi.

Yorumlar (0)