YSK Başkanı Yener: Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin sonuçlarına dair açıklamada bulunan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçildiği görülmüştür. Sandık açılma oranının yüzde 99,43'tür. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,14, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,86 oy almıştır." dedi.

GÜNDEM 28.05.2023, 17:16 28.05.2023, 23:26 Hakan Öksüz
YSK Başkanı Yener: Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, açıklamalarda bulundu. Yener, "Oy verme süreci tamamlanmıştır. Herhangi bir olumsuz durum yaşanmamıştır. İtirazlar değerlendirilmiştir. Seçmenlere, cumhurbaşkanı adaylarına, güvenlik görevlilerine, sandıklardaki görevlilere, bizimle birlikte olan bakanlara, basın mensuplarına ve STK'lara teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Daha sonra yeniden bir açıklama yapan Yener, yayın yasağının kaldırıldığını bildirdi.

"İlk tura kıyasla daha kısa sürede açıklanacaktır"

İkinci tur seçiminde oyunu, Çukurambar'da yer alan Arjantin İlkokulu'nda kullanan YSK Başkanı Yener, "Sonuçların ilk tura kıyasla daha kısa sürede açıklanacağını düşünüyoruz. Bu turda sadece cumhurbaşkanı adayları yarışıyor. Saat 17.00'den sonra bir değerlendirme yapacağız. Yayın yasağı daha erken kaldırılırsa duyuracağız." demişti.

“Siyasi partilerimizle paylaşılmaktadır”

Yayın yasağının 18.15’te kalktığına dikkat çeken Yener, "Süreç içinde Kurul'umuza bazı itirazlar gelmiş, ilgili il ve ilçe seçim kurullarına yollanmıştır. Seçimlere sağduyulu şekilde katılım sağlayan seçmenlerimize, , temsilcilere, cumhurbaşkanı adaylarımıza, Yüksek Seçim Kurulunun değerli üyelerine, siyasi partilere ve kurulumuzda yer alan siyasi parti temsilcilerine, il, ilçe seçim kurulu başkanlıklarımıza, kurulumuzun merkez teşkilatında görevli personelimize, sandıklarda görev alan tüm görevlilere, personelimize, kamu kurum ve kuruluşlarına, bu süreçte bizimle birlikte olan ilgili bakanlıklarımıza, süreci baştan beri bizimle takip eden basın mensuplarına, sivil toplum kuruluşların ve güvenlik görevlilerimize teşekkürlerimi sunuyorum."

"Yüzde 25 oranında veri akışı olmuştur"

Saat 18.47’den başlayarak yüzde 25 oranında veri akışı sağlandığına işaret eden Yener, "Veri akışında herhangi bir problem bulunmamaktadır. Siyasi partilerimizle paylaşılmaktadır." dedi.

Sonuçlar ile ilgili son gelişmeleri paylaşan YSK Başkanı Yener, "Mevcut durumda yüzde 54,60'ı sayılmış durumdadır. Veri girişimiz sürüyor. Veri girişimiz siyasi partilere de anbean aktarılıyor. Sayın Erdoğan yüzde 54,47 Sayın Kılıçdaroğlu 45,53 oy oranına sahip." dedi.

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçildiği görülmüştür"

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin sonuçlarına dair saat 22.38'de açıklamada bulunan Yener, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçildiği görülmüştür. Sandık açılma oranının yüzde 99,43'tür. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,14, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,86 oy almıştır." dedi.

Yorumlar (0)