CHP'den sosyal medya düzenlemesine tepki: 'Amaç, muhalifleri susturmak'

AK Parti’nin sosyal medya düzenlemesiyle ilgili tekliflerine yönelik eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, bunun sansürcü bir zihniyet olduğuna dikkat çekti.

GÜNDEM 11.08.2021, 13:39 12.08.2021, 14:23
CHP'den sosyal medya düzenlemesine tepki: 'Amaç, muhalifleri susturmak'

AK Parti, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadaki dezenformasyona ilişkin yeni bir düzenleme önerisi teklif etti.

CHP’den sosyal medya düzenlemesine eleştiri

İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından açıklanan ve 'tecavüze uğradığını, adalet aradığını ifade eden Ecem Güçlük adlı hesabın sahte bir profil çıkması' olayından sonra ortaya çıkan gerçek, dezenformasyon tartışmalarını daha da alevlendirdi.

Sosyal medyadaki dezenformasyon iddialarına yönelik mücadeleye ilişkin AK Parti tarafından sunulan önerilere, CHP kanadından olumsuz yanıt geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, yazılı bir açıklama yaparak, iktidar partisinin sosyal medya düzenlemesine yönelik bir çalışma içerisinde bulunduğunu, fakat TBMM'de geçen sene kurulan Dijital Mecralar Komisyonu'nda buna ilişkin hiçbir çalışmanın gündeme gelmediğini ifade etti. Onursal Adıgüzel, "Yapılan açıklamalardan, bu düzenlemenin sosyal medyadaki dezenformasyonla mücadele çerçevesinde yapılacağı belirtilmektedir. Geçen sene TBMM'den tartışmalı bir şekilde geçen sosyal medya düzenlemesinde olduğu gibi AK Parti, şimdi de Almanya'daki düzenlemeleri, kendi medya ve sansürü üzerinde baskıyı amaçlayan düzenlemesine ilişkin meşrulaştırma aracı olarak kullanmaktadır." sözlerine yer verdi.

“Amaç; muhalif sesleri susturmak”

İktidarın, dezenformasyonla mücadele etmekten kastının; medyayı ve muhalif sesleri susturmak olduğunu öne süren Adıgüzel, AK Parti’yi, sosyal medyanın bilinçlendirme gücünün rahatsız ettiğine vurgu yaptı.

“Sansürcü zihniyete son verilmeli”

Onursal Adıgüzel, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye’deki dezenformasyonun en ciddi kaynağı, halkın yardım ve destek çığlıklarını dış mihrakların oyunu şeklinde yaftalayan, kendinden olmayan herkesi, her bir muhalif sesi 'terörist/dış güçlerin ajanı’ olarak gören zihniyetin kendisidir. AK Parti dezenformasyonu engellemek istiyorsa, halkın gerçek bilgiye sağlıklı ve şeffaf bir şekilde erişeceği sosyal medya için çalışmalı, sansürcü zihniyete derhal son vermelidir."

Yorumlar (0)