Çelik’ten sığınmacı açıklaması: O kadar insanı katillere teslim edemeyiz 

AK Parti Sözcüsü Çelik, basın mensuplarına gündemi değerlendirdi. Konuşmasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na da yer veren Çelik hem Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a yönelik “maşa” sözlerine tepki gösterdi hem de kendisinin “husumet siyaseti” yürüttüğünü dile getirdi. Çelik, Kılıçdaroğlu’nun Esad rejimine empati duyması halinde asıl maşanın kendisi olacağını da kaydetti.  

GÜNDEM 11.05.2022, 13:35
Çelik’ten sığınmacı açıklaması: O kadar insanı katillere teslim edemeyiz 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın mensuplarına karşı gündemi değerlendirdiği bir konuşma kaydetti. Çelik’in gündeminde sığınmacılar vardı: “Ülkemizin sığınmacılar konusunda politikası yokmuş gibi konuşuyorlar. Cumhurbaşkanımız bu konuda söylenmesi gerekenleri söyledi. Sığınmacılar, gönüllü olarak tabi ki evlerine döneceklerdir. Ancak biz onca insanı katillere teslim edemeyiz. Sürekli sığınmacıları göndermek konusunu gündeme getiren kişilerin, bu insanları katillere teslim etmemek amacı taşıyan ne tür planları var peki? Bu insanların karşısında bir katliam makinası var. Sınırımızdan 30 kilometre boyunca güvenli bölge oluşturulsaydı bu kadar insan ne Batı’ya giderdi ne de ülkemize gelirdi. Ancak Obama yönetimi bunu zamanında istemedi. Bunca insan da ölümden kaçarak Türkiye’ye geldi.”



“Kılıçdaroğlu maşa arıyorsa aynaya baksın”

“Sayın Kılıçdaroğlu artık ülkemizde rekabet siyaseti değil husumet siyaseti gütmeye başlamıştır. Kendisi adeta Esad rejimi ile empati yapıyormuş gibi konuşuyor. Eğer kendisini ona yakın hissediyorsa asıl maşa kendisidir. Kendisi bir maşa arıyorsa aynaya bakması yeterlidir. Kendisi çıkıp Aylan bebeğin ölümünden Cumhurbaşkanımızı sorumlu tutuyor. Bu açıklamalar büyük bir yalandır ve utanç vericidir. Böyle bir açıklama olabilir mi? Aylan bebeğin ölümünün iki sorumlusu vardır. Biri Aylan ve ailesinin Suriye’den ayrılmasına sebep olan Esad’dır diğeri de Aylan ve ailesinin ve daha nice insanın botlarını şişleyen Yunanistan’dır.”

Yorumlar (0)