Çavuşoğlu'ndan görüşme sonrası tepki: Yüzüme karşı söyleyemedi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli'nin görüşme sonrası yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Yüzüme karşı dile getiremediği hususları gerçekmiş gibi paylaştı, hicap duyuyorum." ifadesini kullandı.

GÜNDEM 20.11.2019, 17:57 20.11.2019, 17:59
Çavuşoğlu'ndan görüşme sonrası tepki: Yüzüme karşı söyleyemedi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli ile bir araya geldi. 

Bakan Çavuşoğlu, görüşme sonrası Sassoli'nin yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Yüzüme karşı dile getiremediği hususları gerçekmiş gibi paylaştı, hicap duyuyorum." dedi. 

Sassoli ne dedi?

Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Sassoli, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla yaptığım görüşmede Suriye'nin kuzeyine yapılan askeri müdahaleye AB'nin yaptığı kınamayı tekrarladım. Bölgedeki düzeni ve güvenliği sarsan bu harekat uluslararası hukukuk kabul edilemez biçimde bir ihlalidir. Mülteci krizinin AB üzerinde bir politik kazanç aracı olarak kullanılmasının kabul edilemez olduğuna değindim. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiği illegal sondaj çalışmalarını da gündeme getirdim. Kıbrıs'la birlik halindeyiz."

Ne olmuştu?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gelmişti. Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) binasında David Sassoli ile görüşmüştü. 

Bakan Çavuşoğlu, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Başkanı David Maria Sassoli'yle samimi ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdim." açıklamasında bulunmuştu.

Görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak yapılmıştı. 

Yorumlar (0)