Hackerların odağı değişiyor: “ifşa”

Kaspersky araştırmasına göre, 2020 yılında bulut üzerindeki büyük verinin kötüye kullanılacağını ve hack tarzının değişeceğini öngörüyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.11.2019, 18:00 20.11.2019, 18:32
Hackerların odağı değişiyor: “ifşa”

Rus merkezli siber-güvenlik şirketi Kaspersky Lab, 2020 yılında Gelişmiş Kalıcı Tehditler (APT) kapsamında hacker saldırılarının değişeceği öngörüldü.

Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşının veri endeksli olması ve bu savaşın bir yarış haline gelmesi, hackerların yöntemlerini değiştiriyor. Bu savaşın en güçlü aktörlerinin de teknoloji firmaları olması, 2020 yılında hacker tehditlerine de yansıyacağı düşünülüyor.


Rusya merkezli Kaspersky Lab'ın merkezi

Kaspersky Lab’ın Global Araştırma ve Analiz Ekibi, siber güvenlik sektöründe 2020 yılına ilişkin beklenen değer öngörülerini sundu. Kaspersky’ın ekibi, bu yılki değişimleri baz alarak ölçeklendirdi.

Hackerlar çaldığı verilerle zafiyet bulup şantaj yapıyor!

Hackerların doğrudan veri üzerinden saldırıda bulunması; veri işleme yöntemlerinin hızlı bir şekilde gelişmesiyle oldu. Hackerlar biyometrik veriler gibi en hassas bilgileri çalmaya çalışıyor.

Hackerlar, günümüzde çaldığı verilerden kurbanlarının zafiyetlerini çıkarıp şantaj yapıyor

Rus merkezli siber-güvenlik şirketi Kaspersky Lab’ın Güvenlik Araştırmacısı Vicente Diaz 2020 yılındaki hackerlik yöntemiyle ilgili şu sözleri söyledi:

"Saldırıların gerçekleştiği ortamların çeşitliliği ortaya çok sayıda ihtimal çıkarıyor. Ayrıca, hiçbir tehdit araştırma ekibi APT tehdit gruplarının tüm operasyonlarını takip edemiyor. APT gruplarının hareketlerini tahmin etmeye ve kullandıkları yöntemleri anlamaya çalışmayı sürdüreceğiz. Aynı zamanda saldırıları analiz edip yaptıkları etkiyi de değerlendireceğiz."

Yorumlar (0)