Çavuşoğlu: Bugün ve yarın kritik

Bakan Çavuşoğlu, Antalya'daki yangınlardaki son duruma dair açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, bugün ve yarının kritik olduğunu dile getirdi.

GÜNDEM 03.08.2021, 18:11
Çavuşoğlu: Bugün ve yarın kritik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da yangınlardaki son durum ve yurt dışından gelen uçak yardımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, bugün ve yarının özellikle poyrazın da etkili olması nedeni ile kritik günler olduğunu ifade etti. 

"Bugün ve yarın kritik"

Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

"Poyraz kuvvetli bir şekilde etkili oluyor. Bugün ve yarın yangının durdurulması için kritik günler. Herkes büyük bir çaba sarf ediyor. Biz de elimizden geldiği kadar her türlü desteği veriyoruz. Antalya'da halen Çevre ve Şehircilik Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı var. 

"Uçak ihtiyacımız var"

Bir afet olduğunda, biz Türkiye olarak diğer ülkelere yardım ettiğimiz gibi başka ülkelerin bize yardım etmesini de tabii ki kabul ederiz. Üstesinden gelebileceğimiz durumlarda teşekkür ediyoruz fakat bu çok büyük bir yangın. Yangının başlaması ile birçok ülke bizimle iletişime geçti. Bizim en çok ihtiyacımız olan şey uçaktı.

"Gurur meselesi yapılacak bir şey değil"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile görüştüm. Kendisine döneceğimizi belirttim. AB (Avrupa Birliği) tüm ülkelere duyuru yaptı. Uçak gönderebilecek ülkeler Fransa, Hırvatistan ve İspanya'ydı. Romanya'nın da uçağı vardı, arkadaşlar inceleme yaptılar, bizim yangına pek uygun olmadığını söylediler. Diğer ülkelerden de teklif geldi. Uygun olanlarda iletişime geçtik. Duyurudan sonra 4 ülke bize geri döndü, Fransa gönderemeyeceğini bildirdi. Tekliflerini geri çekmiş oldular. Bu gurur meselesi yapılacak bir husus değildir, bu bir afettir. Almanya'dan da bir bilgi ulaştı, helikopterleri göndermelerini istedik. Bugün gelen bilgiye göre, Almanya da kendi helikopterlerini sel afetlerinin olduğu bölgelerde kullanacağını kaydetti."

Yorumlar (0)