Çanakkale’de orman yangını: Bir köy tahliye ediliyor

Çanakkale merkeze bağlı Kayadere köyü yakınlarında başlayan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürerken köydeki vatandaşların tahliyesine başlandı.

GÜNDEM 22.08.2022, 16:21 Şeyda Gül
Çanakkale’de orman yangını: Bir köy tahliye ediliyor

Çanakkale’nin merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının ihbar edilmesinin ardından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Yangın nedeniyle Çanakkale-Çan kara yolu ulaşıma kapatılırken jandarma ekipleri de bölgeye destek verdi.

Vatandaşların tahliyesine başlandı

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için çalışan ekipler, havadan ve karadan çalışma başlattı. Bazı hayvanların yangından etkilendiği bölgede, Kayadere köyünden vatandaşların tahliyesine başlandı. Vatandaşların tahliyesi için jandarma ekipleri gözetiminde çalışma yürütülürken büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, güvenli alanlara alınıyor.

Vatandaşların dikkatli olması oldukça önemli

Orman yangınına ilişkin açıklama yapan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Kayadere köyünde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldığını söyledi. Tedbir amaçlı köyü boşaltma kararı aldıklarını söyleyen Vali Aktaş, köyde yaşayanları il merkezindeki Terzioğlu Yurdu'nda misafir edeceklerini belirtti. Aktaş, "Vatandaşlarımızın kendi mal ve can güvenliği açısından dikkatli olmaları çok önem arz etmekte" dedi.

Civar köylerde şu anda tehlike yok

Civar köylerde şu anda tehlike görülmediğini ancak rüzgarın etkili olduğunu dile getiren Vali Aktaş, “Çanakkale merkezde Kayadere köyümüze yakın yangın mahallindeki köylerimizdeki vatandaşlarımızın da teyakkuzda ve dikkatli olmaları önem arz etmekte. Can ve mal güvenliği, trafik güvenliği açısından Çan - Çanakkale yolunu geçici olarak trafiğe kapatmış bulunuyoruz. Yolu kullanacak vatandaşlarımızın alternatif güzergahları kullanmaları önem arz etmekte” diye konuştu.

Can kaybı veya yaralanan yok

Vali Aktaş, söndürme çalışmaları için orman teşkilatının tüm imkanlarını seferber ettiğini, en kısa sürede kontrol altına alınmaya çalışılacağını belirterek yangın nedeniyle şu ana kadar can kaybı veya yaralanan olmadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)