Bursa’da gizemli hayırsever: 3 mahallenin borcunu kapattı

Her yıl Ramazan ayında Bursa’da ortaya çıkan gizemli hayırsever bu defada Yıldırım ilçesinde bulunan Şirinevler, Demetevler, Hacivat mahallelerinde bulunan eczanelerde ki veresiyeleri ödedi.

GÜNDEM 15.04.2022, 11:57 16.04.2022, 10:18
Bursa’da gizemli hayırsever: 3 mahallenin borcunu kapattı

Bursa'da durumu olmayan vatandaşlar eczanelerden veresiye şeklinde ilaç alıyordu. Gizemli hayırsever eczaneleri 3 mahalleyi gezerek veresiyeleri kapattı.

3 mahallede 100 bin TL’lik borç

Yardımsever kişi adını açıklamadan borçları ödedikten sonra mahalleden ayrıldı. Gizemli hayırseverin 20 eczaneyi dolaşarak 3 mahallede ki 100 bin liralık borç ödediği belirlendi.

Vatandaşlar borçlarını ödemiş olan hayırsevere dua ettiklerini söylerken, "Eczaneye borcumuz vardı. Hayırsever bir kişi eczaneye olan borçlarımızı ödemiş. Bu kişiden Allah razı olsun" şeklinde ifade etti.

‘İnşallah böyle kişilerin sayıları artar’

Böyle bir durumla ilk defa karşılaştıklarını hayırseverin bir anda ortaya çıktığını anlatan eczacılar, " Eczaneye borcu bulunan fakat ödeme yapamayan kişilerin listesini istedi. Listeyi hayırsever kişiye verdik. İsmini söylemeden veresiye defterinde ki kişilerin borçlarını ödedi. İnşallah böyle kişilerin sayıları artar." şeklinde konuştu.

Veresiye defteri kapanan eczacılar ise işyerlerinin camlarına "Bu iş yerinde ki veresiye borçlar bir yardımsever kişi tarafından ödenmiştir" şeklinde yazı astılar.

Hacivat Mahalle Muhtarı Hayrettin Aygün bir hayırseverin Hacıvat ve çevre mahallelerde borcu olup da ödediğini söyleyerek, " Bütün vatandaşların borcunu kapatmış. İnşallah böyle kişilerin sayısı fazlalaşır. Mahallemizde bakkal borcu olan vatandaşlarımız bulunuyor. Bu kişilere de farklı yardımseverlerin el uzatmasını istiyoruz" dedi.

Yorumlar (0)