"Şakkadanak dolar satarım" videosu viral olmuştu… "Gelirler arttı, zamlar artık rahatsız etmiyor"

Doların hızla yükseldiği dönemde Merkez Bankası’nın rezerv satmasına ilişkin tavsiyelerde bulunduğu görüşleriyle gündem olan Ekonomist Necmettin Batırel katıldığı bir TV programında “İnsanların geliri arttı eskisi gibi değil. Asgari ücrete %50 oranında zam yapıldı. Fiyatlar yüksek ama insanlar alıyorlar.” şeklinde konuştu.

MEDYA 15.04.2022, 12:00 16.04.2022, 10:16
"Şakkadanak dolar satarım" videosu viral olmuştu… "Gelirler arttı, zamlar artık rahatsız etmiyor"

Necmettin Batırel BBN Türk’te Merkez Bankası’nın dün açıkladığı faiz kararını değerlendirdi. Batırel, “Herkes fiyatların artışını bekler hale geldi. Daha da doğrusu insanlar bu durumu anormal karşılamıyor. Eskiden fiyatlar artış gösterdiği zaman, ‘olur mu bi fiyat’ falan cümleleri kullanılırdı. Bakıyorum şimdi, AVM’lere gidiyorum. Fiyatlar yüksek fakat alıyorlar.” şeklinde konuştu.

“Fiyat artışı artık insanları rahatsız etmiyor”

Sunucunun, “Vatandaş, bir sonraki gün fiyatların daha da artış göstermesi ihtimaline karşı kendisini mi koruyor?” sorusunun ardından Batırel, “Hayır, kendini korumak değil de bu öyle kötü bir alışkanlığa kavuştuk ki fiyatların artışı artık bizleri rahatsız etmiyor.” şeklinde konuştu.

“İnsanların gelirinde artış görüldü”

Asgari ücret için yapılan %50 oranındaki zammın gelir seviyesini artırdığını kaydeden Batırel, “İnsanlarımızın geliri artış gösterdi, yani eskisi gibi değil. Biliyorsunuz ki asgari ücrete %50 oranında zam yapıldı. Fiyatlar da otomatik olarak yarı yarıya arttı yani. İnsanlarımızın alım gücü üzerinde en olumsuz etkisi olan gelişmelerden biri de bu.” cümlelerini kullandı.

"Şakkadanak dolar satarım" yorumuyla gündem olmuştu

Necmettin Batırel, doların 3,50'yi gördüğü dönemde katıldığı TV yayınında doların düşürülmesine imkan verecek bir tavsiye olarak Merkez Bankasına dolar satma tavsiyesinde bulunmuştu. Ekonomiyi yorumladığı o anlar ise internette viral haline gelmişti.

Yorumlar (0)