Bursa'nın kabusu olan gelin-kaynana yakalandı

15 yaşındaki gelinin 29 suç kaydı, kaynananın 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası var. Bursa'da yakalanmaları için özel ekip kurulan gelin ve kaynana suçüstü yakalandı.

GÜNDEM 11.04.2024, 11:21 15.04.2024, 09:32 Buse Önder
Bursa'nın kabusu olan gelin-kaynana yakalandı

Yıldırım ilçesinin Güllük Mahallesi'nde yaşanan olay, ev sahibinin eve döndüğünde gözlerine inanamayacağı bir manzarayla karşılaşmasıyla başladı. Ev sahibi, evde bıraktığı 100 bin lira değerindeki ziynet eşyalarının yerinde olmadığını fark etti. Bu durumun hemen ardından yapılan ihbarla birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

Polis ekipleri, olayı çözmek ve şüphelileri yakalamak için özel bir ekip kurdu. Bu ekip, bölgedeki güvenlik kameralarını ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne (KGYS) ait kameraları titizlikle inceledi. Yapılan araştırmalarda, iki şüphelinin özellikle güvenlik kameralarının bulunmadığı noktalarda ve kör noktalarda hırsızlık yaptıkları belirlendi.

Kaynana-gelin tespit edildi

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte ortaya çıkan detaylar ise oldukça şaşırtıcıydı. Hırsızlık yapan şüphelilerin 36 yaşındaki Meral A. ve 15 yaşındaki gelini E.A. olduğu tespit edildi. Meral A.'nın 19 adet hırsızlık suç kaydı bulunduğu ve daha önce 7 yıl cezaevinde kaldıktan sonra izinli çıktığı ve hakkında 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu da belirtildi.

Kılıktan kılığa giriyorlardı

Polis ekipleri, şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Kılıktan kılığa giren gelin ve kaynananın, bir eve girdikten sonra suçüstü yakalandığı bildirildi. Üst aramalarında ise şüphelilerin üzerinde altın bileklik, zincir, yüzük ve bin 500 TL değerinde malzeme ele geçirildi.

Meral A., geçmiş suç kayıtları ve kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle tutuklandı. Ancak yaşça küçük olan gelin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)