Bursa'da yangın 2 noktada sürüyor

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa'da çok sayıda noktada aynı anda başlayan orman yangınlarıyla ilgili olarak "Şüphelerimiz var" dedi.

GÜNDEM 05.08.2019, 20:33
Bursa'da yangın 2 noktada sürüyor

Bursa Orhaneli'ndeki orman yangınlarıyla ilgili açıklama yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Yangın 9 alanda aktif idi ancak bunların 7 tanesinde mücadele olumlu netice verdi ve yangınlar söndürüldü. 2 alanda yangın hâlâ devam ediyor. Bu alanlardaki yangınların kontrol altına alınmasıyla ilgili de tüm ekiplerimiz seferber olmuş durumda." ifadelerini kullandı.

Orman yangınlarının gerçekleştiği bölgede incelemelerde bulunan Bursa Valisi Yakup Canbolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 09.00 civarında Orhaneli ilçesinde 5 farklı noktada orman yangını çıktığı yönünde ihbarların gelmesi üzerine Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin alana intikal ettiğini anlattı.

AFAD ve belediye imkanlarını da seferber ettiklerini dile getiren Bursa Valisi Yakup Canbolat, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Karayolları (KGM) ve Devlet Su İşleri (DSİ) ile özel sektör olanaklarını da bölgeye sevk ettik. Etkin şekilde bölgede orman yangınlarına müdahale ediliyor. 7 helikopterle bölgede sabahtan bu tarafa etkin şekilde orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz. Yangın 9 alanda aktif ama bunların 7 tanesinde mücadele olumlu sonuç verdi ve yangınlar söndü. 2 alanda yangın etkisini sürdürüyor. Bu alanlardaki orman yangınlarının kontrol altına alınması ve söndürülmesi ile ilgili de tüm ekiplerimiz seferber olmuş durumda. İnşallah akşama kadar yangını kontrol altına almayı planlıyoruz."

"Şüphelerimiz var ama..."

Çevre illerden de takviye ekiplerin geldiğini açıklayan Bursa Valisi Yakup Canbolat,, "Orman yangınları, 3 kilometrelik bir alan dahilinde sürüyor. Mesafeli yangınlar var. Şu ana kadar tespitlerimize göre can kaybı yok ama ormanımız zarar gördü. Ne kadar alan zarar gördü, bunu daha sonra net rakamlarla paylaşacağız." diye konuştu.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, orman yangınının çıkış sebebiyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Olayı her yönüyle araştırıyoruz. Şüphelerimiz var ama şu an bu konuda konuşmak için erken. İl Jandarma Komutanlığı tüm ekipleriyle bölgede. Arkadaşlarımız her türlü ihtimali değerlendiriyor. İnşallah bu akşam bir sonuç almış oluruz. Bu felaketten, bu afetten kurtulmuş oluruz."

Bursa Orhaneli'ndeki orman yangınlarına karşı aralıksız devam eden söndürme çalışmalarında arama kurtarma ekipleri de görev alıyor. Köylüler ise çalışmalara canla başla destek veriyor.

Yorumlar (0)