Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağırılarak, ülkedeki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde seçmenlerin ülkemizin resmi makamları tarafından yönlendirildiği ve ülkenin iç işlerine müdahale edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı iletildi.

GÜNDEM 19.11.2021, 01:27 19.11.2021, 15:24
Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından edinilen bilgiler doğrultusunda, Bulgaristan'da 14 Kasım tarihinde gerçekleştirilen parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ülkemizin müdahalede bulunduğu ve Bulgaristan'ın iç işlerine karışıldığı iddiaları ile ülkemizin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök'ün Bulgaristan Dışişleri'ne çağırılması üzerine, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Büyükelçi Tcholakov'u saat 22.30'de Bakanlığa çağırdı.

Nota verildi

Tcholakov'a, Bulgaristan seçimleri kapsamında Türkiye'de oy kullandırılması hususunda her türlü iş birliğinde bulunulmuş ve gerekli tüm kolaylık gösterilmişken, seçmenlerin ülkemizin resmi makamları tarafından yönlendirildiği ve iç işlerine müdahale edildiği iddialarının gerçek dışı olduğu aktarıldı.

Büyükelçiye, Sekizkök'ün Bulgaristan Dışişleri'ne çağırılması ve temeli olmayan ithamların Bulgar makamları tarafından gündeme getirilmesinin yadırgandığı, AB üyesi Bulgaristan'ın ülkemizdeki Bulgaristan vatandaşı kişilerin en temel haklarını kullanmalarının tepkiyle karşılanmasının asla kabul edilemeyeceği belirtilerek, bunun tuhaf bir durum olduğunun altı çizildi.

Büyükelçiye, ülkemizin ve ülkemizdeki oy kullanımının Bulgaristan'ın iç siyasetinde suiistimale mahal verilmemesinin beklendiği ifade edilerek, bu konuları içeren bir nota verildi.

Ülkemizin Sofya Büyükelçiliği binası önünde gerçekleştirilen uygunsuz davranış ve gösterilere dair tepki de ayrıca ifade edildi.

Yorumlar (0)