Bu Topraklara Aşık: Türkiye’de aşı olan yabancıların filmi yayınlandı 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye’de yaşayıp da aşı sırası gelen ve burada aşı olan kişilerin rol aldığı “Bu Topraklara Aşık” filmi yayınlandı.  

GÜNDEM 21.06.2021, 16:56 22.06.2021, 13:18
Bu Topraklara Aşık: Türkiye’de aşı olan yabancıların filmi yayınlandı 

Türkiye’de aşılama faaliyetleri hız kazanmışken ve yapılan aşı dozu 42 milyonu geçerken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye’de aşı olan yabancıların rol aldığı film, yayınlandı. Covid-19 aşılama sürecindeki deneyimlerini ve Türk sağlık sistemini anlatan yabancı uyruklu kişiler, “Bu Topraklara Aşık” filminde buluştu. Antalya, Muğla, İzmir ve Balıkesir’e yerleşen ve uzun süredir Türkiye’de yaşayan Yunan, İngiliz, Alman ve İtalyanlar kendi ülkeleri ve Türk sağlık sistemi arasında karşılaştırmalarda bulundular.  

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un sosyal medya hesaplarından paylaştığı video için, “Koronavirüs ile mücadelede dünyaya örnek olacak bir gayretle işlerini yapan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm kamu görevlilerimize minnettarız.” ifadelerini kullandı. 



“Birçok ülkeden avantajlıydık” 

Muğla’ya yerleşen Birleşik Krallık vatandaşı çift Tudor ve Barbara Hughes de aşısını olan ve şanslı olduğunu düşünen kesimden: “Aşılama süreci oldukça kolaydı. Telefon uygulamasından randevumuzu aldık. Uygulamanın kullanımı çok kolay. Size aşı için uygun günler gösteriliyor ve siz seçiyorsunuz. Randevudan bir gün önce size mesaj da atıyorlar gelmeyi unutmayın diye. Aşımızı hastanede yaptırdık. Uzun bir sıra yoktu. 5 dakikada aşımızı olduk ve 15-20 dakika da yan etki görülmesine karşın bekledik. Sonra eve geldik. Türkiye’deki sağlık sistemine duacıyım. Birleşik Krallık’tan çok farklı. Birçok ülkeden avantajlı konumdayız. İspanya’da yaşayan erkek kardeşim hala bekliyor. Güney Afrika’da yaşayan 80 yaşındaki teyzem de hala bekliyor.” 



“Kendimizi burada daha güvende hissediyoruz” 

Antalya’da yaşayan Almanya uyruklu Marion Füller ve Michael Wigant, şunları söyledi, kendilerini Türkiye’de daha güvende hissettiklerini belirterek şunları söyledi: “Yakında durumun düzeleceğini umuyoruz. Kapanma döneminde burada yapılanlar, Almanya’da yapılanlardan daha iyi. Burada alışverişe gidemeyecek durumda olanlara ve yaşlı insanlara da bakılıyor. Almanya’dan farklı olarak aşı, burada yaşa göre yapılıyor. Burada daha güvende hissediyoruz. Bu süre zarfında Almanya’ya yalnızca 14 günlüğüne gitmemizin ve sonra hemen buraya dönmemizin sebebi de bu. Yakın zamanda Almanya’yı ziyaret etmeyi düşünmüyoruz.” 



“Her şey mükemmel şekilde tamamlandı” 

Balıkesir’de yaşayan Yunan asıllı Yiannis Yiatilis: “Türkiye’deki aşılama programı oldukça başarılı. Randevu günüm geldiğinde hastaneye gittik ve her şey mükemmel şekilde tamamlandı. Her şey temizdi. 2 dakika bile beklemedik. Bu durumdan oldukça memnunum. Belli sebeplerden ötürü Türk hastanelerinde birkaç kez bulundum. Hepsinde de olumlu tecrübeler yaşadım. Bence buradaki doktorlar ve personeller çok iyi eğitilmiş. Yoğunluğa rağmen her şey temiz. Bir Yunan olarak Türkiye’deyken kendimi evimde hissediyorum. Herkes bana karşı dostça davranıyor.” 



“Buna inanamadım. Süreç mükemmel işledi” 

İzmir’de yaşayan İtalyan Carlo Brivio da Türkiye’deki aşılama sisteminden memnun olanlar. Brivio, durumu şu şekilde anlatıyor: “Aşı olmak için İtalya’ya gitmeyi düşündüm fakat oradaki arkadaşlarım, oradaki durumun belirsiz olduğunu söyledi. Eşim, Türkiye’deki köy doktorunu aşı hakkında soru sormak için aradı ve doktor da bizi aşı olmaya davet etti. Buna inanamadım. Eşim gitti ve hemen aşısı yapıldı. Ben de sonraki hafta aşımı oldum. Üç hafta sonra da ikinci dozu olduk. Randevularımızı bir telefon uygulaması üzerinden aldık. Süreç mükemmel işledi. Aşı sonrasında da ikimizi ayrı ayrı aradılar ve nasıl olduğumuzu sordular. Bunları İtalya’daki arkadaşlarıma anlattığımda ise onların hala aşı olmadığını öğrendim.” 

Yorumlar (0)