"Bu saldırı tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır"

Alevi sivil toplum kuruluşlarına ve cemevine yönelik saldırıdan dolayı büyük üzüntü yaşadığını kaydeden Mustafa Sarıgül, "Beraberlik ve birliğimize yönelik bu saldırı bütün yönleriyle aydınlatılmalıdır." dedi.

GÜNDEM 02.08.2022, 00:31
"Bu saldırı tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır"

TDP (Türkiye Değişim Partisi) lideri Sarıgül, partisinin genel merkez binasında haftalık değerlendirmeler yaptı. 

"Tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır"

Sarıgül, Alevi sivil toplum kuruluşlarına ve cemevine yönelik saldırıdan dolayı büyük üzüntü yaşadığını kaydederek, "Beraberlik ve birliğimize yönelik bu saldırı bütün yönleriyle aydınlatılmalıdır. Geçmişten beri benzer provokasyon, tuzak ve saldırılara karşın kardeşliğimizi bozamadılar ve bozamayacaklar. Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım.'" diye konuştu.

"Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavlarına karşıyız"

Mustafa Sarıgül, öğretmenlerin başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavlarına tabi tutulmalarına da karşı olduklarının altını çizdi. Sarıgül, TDP iktidarında Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki bazı eksik noktaları gidereceklerini, öğretmenler arasındaki tüm farkları kaldıracaklarını ve hepsini kadroya alacakların belirtti. Sarıgül ayrıca, atanamayan öğretmenlerin tümünü bir sene içerisinde atayacaklarını da kaydetti. 

Gözaltı sayısı 3'e yükseldi

Alevi sivil toplum kuruluşları ile cemevine yönelik eylemlere ilişkin iki şüphelinin daha gözaltına alındığı açıklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 30 Temmuz tarihinde düzenlenen eylemlere ilişkin şüphelilerden A.O.K.'nin aynı gün içerisinde yakalandığı anımsatıldı.

Tahkikatın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı çatısı altında yürütüldüğünün kaydedildiği açıklamada, A.O.K. ile bağlantılı oldukları öngörülen şüpheli şahıslardan Ç.C.B.'nin İzmir'de, B.G.'nin ise Ankara-Eskişehir kara yolu üzerinde durdurulan bir otomobilde yakalandığı ifade edildi.

Tahkikatın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.

Yorumlar (0)