Üç ayrı cemevine saldıran zanlı yakalandı

Başkent Ankara'da Ana Fatma Cemevi ile Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaşatma ve Yaptırma Derneği'ne zarar verme, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi'nde ise kasten yaralama olaylarını gerçekleştiren şüpheli şahıs gözaltına alındı. Süleyman Soylu, hususun tüm yönleriyle soruşturulduğunu belirtti.

GÜNDEM 31.07.2022, 00:45 31.07.2022, 16:31
Üç ayrı cemevine saldıran zanlı yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Mamak ilçesinde bulunan Ana Fatma Cemevi ile Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaşatma ve Yaptırma Derneği'nde 'zarar verme', Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi'nde ise 'kasten yaralama' olayları yaşandı.

Gerçekleştirilen faaliyetler neticesinde üç olayı da yaptığı belirlenen şüpheli A.O.K., emniyet güçlerince gözaltına alındı.

Husus ile ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor.
 

Bakan Soylu: Provokasyon...

İçişleri Bakanı Soylu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün olaylara ilişkin açıklamasını da alıntılayarak gerçekleştirdiği paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Mamak'ta iki, Çankaya'da bir cemevine alçakça bir plan yaparak saldıran şahıs, Eskişehir'e gittiği esnada yakalandı. Tabii ki bu provokasyon tüm yönleriyle soruşturulmaktadır. Geçmiş olsun diliyorum."
 

Yorumlar (0)