Soylu, cemevi saldırıları hakkında konuştu: Yeni gözaltılar var

Ankara’daki cemevi saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yürütülen soruşturmalar kapsamında yeni gözaltılar var” dedi.

GÜNDEM 01.08.2022, 17:33 01.08.2022, 17:37
Soylu, cemevi saldırıları hakkında konuştu: Yeni gözaltılar var

Ankara’daki cemevlerine yönelik saldırılar gündemdeki yerini koruyor. Önceki gün Mamak ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi’ne, Ana Fatma Cemevi’ne ve Şah-ı Merdan Kültür Evleri ve Yaşatma Derneği’ne saldıran A.O.K. isimli şahıs, içeride bulunan vatandaşlara sandalye fırlatmıştı. Olayla ilgili harekete geçen Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, 3 saldırının da aynı kişi tarafından gerçekleştirildiğini tespit etti. Kısa sürede kimliği belirlenen zanlı, başarılı bir operasyonla yakalanarak emniyete götürüldü. 

“Bu alçak provokasyon, vatandaşlarımızın ‘birlik ve kardeşlik’ duvarına çarptı”

Yürütülen soruşturma sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önemli mesajlar verdi. Saldırılara ilişkin yeni gözaltıların olduğunu duyuran Bakan Soylu, “Eski Türkiye’den farklı olarak, bu önceden hazırlanmış provokasyon ‘faili meçhul’ olarak havada kalmadı. Tüm Türkiye tarafından tepkiyle karşılanan bu alçak provokasyon, vatandaşlarımızın ‘birlik ve kardeşlik’ duvarına çarptı. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, göreve geldiğimiz ilk andan itibaren herkesin kendisini özgürce ifade edebildiği bir Türkiye için adımlar atıyoruz. Bu kapsamda son 2 sene içerisinde toplam 1585 cemevini ziyaret ettik. Toplam 8 bin 600 adet talebin 5 bin 600’ünü eksiksiz bir şekilde karşıladık” ifadelerini kullandı. 

“En ağır şekilde cezalandırılacaklar”

Bakan Soylu, açıklamalarını şu cümlelerle sonlandırdı:

“Ülkemizin her bölgesinde oluşturulan kardeşlik ve birlik havası, Muharrem Ayı’nın maneviyatına zarar vermek isteyen bu karanlık odaklar tarafından engellenmek istenmektedir. Konuyla ilgili soruşturma derinleştirilmiştir. Bu kapsamda yeni gözaltılar yapılmıştır. Eski Türkiye’de de görülen benzer ayak izlerine rastlanılmıştır. Eriştiğimiz tüm bilgiler, yargı sürecine aktarılacaktır. Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kastedenler en ağır şekilde cezalandırılacaklardır.”

Yorumlar (0)