Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla kimdir? Hakan Atilla'nın hayatı...

Berat Albayrak’ın Mehmet Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul Genel Müdürlüğüne atanması açıklamasının ardından Hakan Atilla internetin en çok aranan isimleri arasında yer alıyor. Peki Hakan Atilla kimdir? İşte Hakan Atilla’nın hayat hikayesi…

GÜNDEM 21.10.2019, 19:54 21.10.2019, 20:04
Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla kimdir? Hakan Atilla'nın hayatı...

ABD’deki İran yaptırımları davasına ilişkin suçlu bulunan ve tutuklandığı cezaevinden çıkarılmasının ardından Türkiye’ye dönüş yapan Hakan Atilla Borsa İstanbul’un Genel Müdürü olarak atandı. Atamanın gerçekleşmesinden kısa bir zaman sonra günün en çok konuşulan isimlerinden biri oldu Hakan Atilla. Peki Hakan Atilla kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte Hakan Atilla ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar…

Hakan Atilla İktisat Fakültesi Mezunu

Mehmet Hakan Atilla 1970 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olmasının ardından 1995 yılında Halkbank A.Ş’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü’ne Uzman Yardımcısı pozisyonunda atanan Hakan Atilla, bununla beraber Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri’nde de Uzman unvanıyla görev yaptı.

Son olarak ise Stratejik Planlama Daire Başkanlığı’nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerinde bulunan Mehmet Hakan Atilla, 2007-2011 yılları arasında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak çalıştı. 2011 yılından 2017 yılının Mart ayına kadar ise Amerika Birleşik Devletleri’nde tutuklanma süresine kadar Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürdü.

Atilla, 2017 yılında Amerika’da tutuklandı

27 Mart 2017 tarihinde Hakan Atilla New York JFK Havalimanı’nda gözaltına alınarak, İran yaptırımlarını deldiği iddiasıyla açılan davada tek sanık olarak yargılanmıştı. Jüri tarafından yapılan açıklamada hakkındaki 6 iddianın 5’inden suçlu bulunan Atilla, “kara para aklama” suçlamasından suçsuz olduğu anlaşılmıştı fakat İran yaptırımları davasına ilişkin suçlu bulunarak Hakan Atilla, 32 ay hapis cezası yaptırımı almıştı.

2019 Temmuz’da tekrar Türkiye’ye döndü

ABD’deki İran yaptırımları davası için suçlu bulunan ve tutukluluğunun sürdüğü cezaevinden tahliye olan Halk Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla 24 Temmuz tarihinde Türkiye’ye dönüş yapmıştı. Atilla, İstanbul’da indiği havalimanında VIP Salonu’nda aile bireylerinin yanında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından karşılanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Hakan Atilla’yı arayarak geçmiş olsun dileklerini sunmuştu.

Atilla’nın yeni görevi Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü

Geçtiğimiz saatlerde sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Berat Albayrak, bir süredir Amerika Birleşik Devletleri’nde tahliye olarak Türkiye’ye dönüş yapan Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlayacağını duyurdu.

Hakan Atilla’da kısa bir süre sonra makamından ilk fotoğrafı paylaştı.

Yorumlar (0)