“BombacıMülayim01” takma isimli polis memuru tutuklandı

Bitlis Emniyet Müdürlüğüne ait çeşitli verileri BombacıMülayim01 adıyla açtığı sosyal medya hesabından paylaşan polis memuru çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GÜNDEM 18.04.2024, 21:28 19.04.2024, 16:17 Şeyda Gül
“BombacıMülayim01” takma isimli polis memuru tutuklandı

Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu'nun emniyet hizmetlerine tahsis edilen sivil aracı ve polis memuru olan eşinin görev yerinin yanı sıra terörle mücadele kapsamında yürüttüğü faaliyetlerinin de sosyal medya platformunda paylaşılmasının ardından ekipler düğmeye bastı. 5 gün önce çalışma başlatan Bitlis Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘BombacıMülayim01’ adıyla yapılan paylaşımların Trabzon Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru V.K. tarafından yapıldığını belirledi.

Trabzon’da gözaltına alınan polis memuru Bitlis’e getirildi

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat doğrultusunda polis memuru V.K., 3 gün önce görev yaptığı Trabzon'da yakalandı. Terörle Mücadele Kanunu'nun 6’ncı maddesi (terörle mücadele eden personeli hedef göstermek) ve Türk Ceza Kanunu'nun 136’ncı maddesi (kişisel verileri hukuka aykırı olarak başkasına vermek, yaymak ve ele geçirmek) kapsamında gözaltına alınan V.K. Bitlis'e getirildi.

3 bin evrakı arşivlediği belirlendi

Polis memuru V.K.'nin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyalle el konuldu. Yapılan incelemelerde, kişiye özel, gizli ve çok gizli ibareli yaklaşık 3 bin evrakı arşivlendiği belirlenen V.K.’nin ayrıca hukuki yardım adı altında menfaat temin ettiği, kendisine para aktarımında bulunan birçok mağdurun da bulunduğu belirlendi.

V.K.'ye bilgi aktaran polisler gözaltına alındı

V.K.'ye Bitlis'te asılsız bilgi aktardıkları tespit edilen polis memurları O.Z. ve S.B. de Çarşamba günü gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 polis memuru. sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında bugün Bitlis Adliyesi'ne sevk edildi.

Tutuklandı

'BombacıMülayim01' adıyla sosyal medyada açılan hesapta Bitlis Emniyet Müdürlüğü ile ilgili çeşitli verileri paylaşan V.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. V.K.'ya Bitlis'te asılsız bilgi aktardıkları tespit edilen polis memurları O.Z. ve S.B.  ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)