Biri gri kategoride 3 terörist etkisiz hale getirildi

Bitlis Valiliği, Tatvan ilçesinde PKK terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin gri kategoride arananlar listesinde olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 04.06.2021, 00:34 04.06.2021, 17:33
Biri gri kategoride 3 terörist etkisiz hale getirildi

Terör örgütü PKK'ya ağır bir darbe daha indirildi. Gerçekleştirilen operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi. 

1 korucu şehit oldu

Bitlis Valiliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bitlis İl Jandarma Komutanlığı personelleri tarafından 2 Haziran 2021 günü Bitlis Tatvan Anadere köyü kırsalında PKK mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırı olayında kaçan PKK mensuplarını tespit etmek, yakalamak ve etkisiz hale getirmek amacıyla 3 Haziran 2021 günü 'Eren-11 Şehit Jandarma Teğmen Baki Kocak 2021/1' operasyonu başlatılmıştır.

Düzenlenen operasyon neticesinde Çavuşlar, Kuşluca ve Karaçalı köyleri kırsalında bir grup PKK mensubu tespit edilmiş, hedef ateş altına alınmıştır. Temas neticesinde biri gri kategoride arananlar listesinde olan 3 PKK mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiş, bir kahraman güvenlik korucumuz şehit düşmüş, iki jandarma personelimiz ise yaralanmıştır.

Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Operasyonda çok miktar silah ve mühimmat da ele geçirilmiştir. Ele geçirilen mühimmat ve silahlar, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda muhafaza altına alınmıştır. Diğer malzemeler ise operasyon bölgesinde imha edilmiştir. Yaralı 2 personelimizin tedavileri sürmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Yüce Türk milletine baş sağlığı temenni ederiz."

Yorumlar (0)