MEB'den 'karne' açıklaması

MEB tarafından 2020-21 eğitim öğretim yılının 2. dönemi için karne, teşekkür ve takdir belgeleri sanal ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacak, isteyen velilere ise okul müdürlükleri tarafından basılı karne verilecek

EĞİTİM 04.06.2021, 01:02 05.06.2021, 14:18
MEB'den 'karne' açıklaması

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile ilgili sene sonu iş ve işlemleri konulu yazıyı il eğitim müdürlüklerine gönderdi.

Söz konusu yazıda, 2020-21 eğitim-öğretim yılı faaliyetlerinin koronavirüs salgını ile mücadele çerçevesinde alınan önlemler gereği yüz yüze ve uzaktan eğitim olanaklarıyla devam ettirildiği ve yüz yüze eğitimin gerçekleştiği dönemlerde öğrencilerin okula devamının gönüllük esasına göre belirlendiği anımsatıldı.

Nakil işlemleri bugün son

Bu çerçevede, 2020-21 eğitim-öğretim yılı ile sınırlı olmak kaydıyla öğrencilerin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne işlenen devam-devamsızlık bilgileri dikkate alınmayacak.

İlgili mevzuat gereğince ders yılı sonunda gerçekleştirilmesi gereken şube öğretmenler kurulu toplantılarında öğrencilerin sınıf geçme iş ve işlemleri istişare edilmeyecek.

Öğrencilerin ölçme ve değerlendirme uygulamalarında özellikle seçmeli derslerde karışıklıkların meydana gelmesini önlemek için öğrenci nakil işlemleri bugün mesai saati bitimi ile birlikte kapatılacak.

Sürekli devamsız durumda olan öğrenciler belirlenerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacak.

Karneler 18 Haziran'da elektronik ortamda

Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına karşın okul öncesi eğitimden faydalanamamış çocukların hazır bulunuş seviyesini artırmak ve ilkokula akranları ile eşit koşullarda başlamalarını sağlamak maksadıyla okul öncesinde yaz okulları açılacak.

2020-21 eğitim-öğretim yılı ile sınırlı olmak kaydıyla, okul öncesi eğitim almamış çocukların öncelikle kaydedilmesi koşuluyla imkanları uygun olan okullarda, okul öncesi eğitim almış çocukların da yaz okuluna kayıtları sağlanacak.

Okul öncesi eğitimde velilerin tam gün çocuk kulübü istekleri ise açılacak olan çocuk kulüpleri ile karşılanabilecek. Çocuk kulübü ve yaz okulları, karneler verildikten bir hafta sonra başlamak üzere açılabilecek.

2020-21 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi için karne, teşekkür ve takdir belgeleri 18 Haziran tarihinde elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacak, isteyen velilere ise okul müdürlükleri tarafından basılı karne de verilebilecek.

Yorumlar (0)