Bir yıl arayla 2’nci kez aynı yöntemle dolandırıldı

Bartın’da ikamet eden 80 yaşındaki H.B. adlı kadın, 2021’de telefon dolandırıcılarının hedefi olmasından sonra 2’nci defa dolandırıldı. İlk başta ziynet eşyalarını dolandırıcılara kaptıran yaşlı kadın, bu defa da 99 bin TL parasını dolandırıcılara aktardı. Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise olayın şüphelilerini yakaladı.

GÜNDEM 28.05.2022, 14:16 29.05.2022, 09:19
Bir yıl arayla 2’nci kez aynı yöntemle dolandırıldı

 Söz konusu olay, Bartın’da meydana geldi. 

Aynı yöntemle iki kez tuzağa düştü

H.B. ilk dolandırıcılık hadisesinde telefonla kendisini arayıp polis olarak kendilerini tanıtan kişilerin, “İsmimize sahte kimlik çıkartılmış, bu şahıs altın çalmış ve bu altınları evinizde sakladığını iddia ediyor, sizde bulunan altınları incelemek için almamız lazım” sözlerine inanıp 2 yüzük, 1 küpe ve 6 bilezikten oluşan ziynet eşyalarını eve gelen dolandırıcılara vermişti. Dolandırıldığını fark eden H.B.’nin müracaatı sonrasında Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından dolandırıcıların yakalanması amacıyla çalışma başlatmış, yapılan çalışmalarda olayın şüphelisi olduğu belirtilen S.Ç.’nin Bartın’dan otobüs ile Adana’ya geldiği öğrenilmişti. Yapılan operasyon sonucunda yaşlı kadına ait olduğu belirtilen ziynet eşyaları ile yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, ziynet eşyaları ise H.B. adlı kadına geri verilmişti. 

İkinci defa dolandırıldı 

2022’nin Nisan ayında H.B. isimli kadın, tekrar dolandırıcıların hedefi oldu. Bu kez H.B.’yi arayan dolandırıcılar kadına, “FETÖ ile bağlantınız belirlendi. Olayın incelenmesi lazım. Ziynet eşyalarınızı bu sürede devlet güvencesine alacağız. Altınlarınızı nakde dönüştürüp size göndereceğimiz hesaba aktarın” sözlerini kullandı. Yaşlı kadın, dolandırıcıların ifadeleri üzerine kuyumcuya gidip altınlarını nakde dönüştürdü ve ardından dolandırıcıların banka hesabına 99 bin 400 lira aktardı. Bir süre sonra tekrar dolandırıldığını fark eden yaşlı kadının, Bartın İl Emniyet Müdürlüğüne yaptığı başvuru sonrasında şüphelilerin yakalanması adına geniş çaplı inceleme başlatıldı. 

Şahısların 2 kişi oldukları, Van ile İstanbul illerinde ikamet ettikleri belirlendi. Van, İstanbul ve Bartın illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı çalışmalar neticesinde dolandırıcılık şüphelisi Şahabettin A. ile Mustafa K. adlı 2 şahıs gözaltına alındı. 

Şahısların adreslerinde ve üstlerinde yapılan aramalar sonucunda çok sayıda cep telefonları, banka kartı, 2 bin dolar ve 11 bin 339 TL nakit para ele geçirildi. 

2 şüpheli şahıs, Bartın’da adli makamlar tarafından tutuklandı. 

Yorumlar (0)