Kır düğünü için anlaşan çifti halı sahaya götürdüler

Antalya’da kır düğünü yapmak için organizasyon şirketiyle anlaşan çift, olumsuz hava koşulları sebebiyle düğünleri halı sahada yapılınca düğün salonu sahibinden şikâyetçi oldu. 

YAŞAM 28.05.2022, 14:17 28.05.2022, 15:05
Kır düğünü için anlaşan çifti halı sahaya götürdüler

2017 yılında hayatlarını birleştirmek üzere kır düğünü planlayan Berrin-Ünsal Pamukçu çifti, bir organizasyon şirketiyle anlaşmaya vararak 19 Mayıs 2017 tarihine randevu aldı. Kır düğününün yapılacağı gün, Antalya’da sağanak yağış yağması sebebiyle düğün alanı adeta bataklığa döndü. 2,5 saat ertelenen düğün sonrası salon yetkilileri, bölgeye 40 metre uzaklıkta bir halı saha bulunduğunu belirterek, düğünün orada yapılmasını tavsiye etti. Yağmurdan kaçarak halı sahaya sığınan Pamukçu çifti ve yüzlerce davetli, kır düğünü hayaliyle başladıkları günü halı sahada noktaladı. 

30 bin liralık tazminat davasını kazandılar

Halı sahadaki düğünün ardından mahkemenin yolunu tutan çift, düğün salonu sahibinden şikâyetçi olarak 50 bin liralık tazminat davası açtı. Mahkeme, düğün salonunun yağmura karşı gerekli tedbirleri almadığını ve çiftin mağdur edildiğini onaylayarak 30 bin liralık tazminat ödenmesine hükmetti. 

“Düğün günü bizim için tam bir kâbustu”

Düğün günü bütün planlarının altüst olduğunu dile getiren Berrin Pamukçu, “Düğün günü bizim için tam bir kâbustu. O gün yağmur yağacağı günler öncesinden belliydi ancak hiçbir önlem alınmamıştı. Biz yağmur yağarsa ne olacağına dair sorular sormuştuk. Bize yakın bir noktada halı saha olduğunu söylediler. Bungalov tarzı küçük bir yere 600’ü aşkın kişiyi sıkıştırmaya çalıştılar. Biz göçme durumu olabilir korkusuyla bu teklifi kabul etmedik. Sonrasında halı sahayı ayarladılar. Saat 20.00’da başlaması gereken program 22.30’a kadar sarktı. Tüm hayallerimizi ve planlarımızı darmadağın ettiler. Böyle bir durumla karşılaşabileceğimizi hiç düşünmemiştik” ifadelerini kullandı. 

“2 bin lira gibi komik bir rakam teklif ettiler, biz bunu kabul etmedik”

Düğünün ardından 50 bin liralık tazminat davası açtıklarını belirten Pamukçu, “Düğünün ardından bizimle yeniden iletişime geçtiler. Eşim ve ben görüşmeye gittik, bize 2 bin lira geri ödeme yapmak istediler. Düğün günümüz baştan aşağı korkunçtu. İkramlar arasında da elle tutulur hiçbir şey yoktu. Halı sahaya götürdüler ve orası da hiç düzgün bir yer değildi. Bize sağladıkları tek bir güzel imkân dahi yoktu. 2 bin lira gibi komik bir rakam teklif ettiler, biz bunu kabul etmedik ve süreci yargıya taşımaya karar verdik. Avukatımızla yaptığımız görüşmede bize fazlasıyla güven verdi ve davayı kazanacağımızı söyledi” şeklinde konuştu. 

Mahkeme 4 sene sürdü

Mahkemenin 4 yılın ardından sonuçlandığını dile getiren Pamukçu “Uzun bir süreç oldu ancak sonunda olumlu sonuçlandı. Biz aslında 50 bin liralık tazminat davası açmıştık. Mahkeme 30 bin liralık tazminat ödenmesi yönünde karar aldı. Biz alınan bu karar sebebiyle mutluyuz. Sonuçta insanlar bir kere evleniyor ve bunun güzel şartlar altında gerçekleşmesini istiyor. Ben ailemin tek kızıyım. Davamızı açtık ve hakkımız olanı aldık diye düşünüyorum. Hayallerimizi gerçekleştiremedik, bunun üzüntüsünü hala yaşıyoruz. Bizim gibi mağdur edilen birçok çift olduğunu da görüyorum, onlar da mutlaka haklarını arasınlar ve bu duruma göz yummasınlar” ifadelerini kullandı. 

İstinaf Mahkemesi de alınan kararı onadı

Çiftin avukatlığını yürüten Avukat Anıl Akan ise yaptığı açıklamada, “Müvekkillerimiz ile görüştüğümüzde, ortada ciddi bir mağduriyet olduğunu gördük. Gerekli araştırmaları ve belgeleri topladıktan sonra bu çiftimizin ‘ayıplı hizmet’ diye adlandırdığımız mağduriyetle karşı karşıya kaldığını belirledik. Bu sebeple vakit kaybetmeden Tüketici Mahkemesi’ne başvurumuzu ilettik. İki bilirkişi raporu olumsuz yönde çıktı, üçüncü bilirkişi raporu ise olumlu oldu. Ardından maddi ve manevi tazminat davası şeklinde bu süreci ilerlettik ve uzun senelerin ardından hak edilmiş bir zafer elde ettik. Karşı tarafın konuyu İstinaf Mahkemesi’ne götürdü ancak orada da bu karar onandı. Müvekkillerim çıkan bu karar sonrası bir nebze de olsa mutlu oldu ve yaşadıkları mağduriyetin karşılığını aldıklarını düşündüler” dedi.

Yorumlar (0)